A csengeriek annyira „fáztak” a legutóbbi két mérkőzéstől, hogy ijedtükben hat pontot szereztek. A megyei első osztályú futballcsapat pedig „elvitorlázott” a kiesőhelyről. Vagyis, Petőfi Sándor után szabadon: nem csupán a tenger támadott föl.

Csík Tibor edző szerint többen is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak Fotó: tudósítónktól

Csík Tibor együttese előbb a hazai pályán a Nagyhalász, majd idegenben a Tarpa ellen nyert, faképnél hagyva a bennmaradásért dúló küzdelemben ugyancsak érintett riválisait. Holott két hete nem állt éppenséggel jól a szatmáriak szénája, a két élcsapat legyőzésével viszont felléptek a tizenharmadik helyre, másfelől öt pontos előnyt építettek a mögöttük sorakozó Gyulaháza, hatot a Mátészalkával szemben. Amire korábban senki nem tette volna fel a házát fogadásképpen…

– Őszintén szólva senki sem gondolta rá, illetve várta el tőlünk, hogy a Nagyhalásszal és a Tarpával szemben győzelmeket arassunk, mivel a táblázat élcsoportjában található csapatokkal játszottunk – erősített rá a „totógyilkos” eredményekre Csík Tibor, a Csenger edzője. – A nem túl bizakodó hangulathoz hozzájárult, hogy a tavaszi első három mérkőzésén csak egy pontot szereztünk, igaz, rúgtunk gólokat, sajnos, sokat is kaptunk. Időközben változtattunk egyes posztokon, így vált stabilabbá a védekezésünk, a középpályán jobban megtartottuk a labdákat, elől pedig több lehetőség adódott. Kiemelném ebből a szempontból Katona Palit, aki minden meccsünkön gólt szerzett és kivette a részét a csapatmunkából is. A csapat jó teljesítménye érdekében átlagon felüli játékot produkáltak többen is, akiket most nem sorolok fel, mert tudják, nem csak ők és Katona alkotják a Csenger FC-t, szükség van mindenkire, még ha csupán egy-két percet is játszanak! A legfontosabb azonban, ami szembeötlő, hogy egyre szervezettebb, odaadóbb, lelkesebb, alázatosabb a csapat, és ha kell, csúsznak-másznak is magukért, társaikért, a végső cél eléréséért a fiúk! Ezek a tulajdonságok kell, hogy jellemezzenek bennünket a hátralévő tíz fordulóban is! Hajrá Csenger FC! Egyben nagy gratuláció a magyar válogatottnak, amelynek további sok sikert!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .