A Sényő-Carnifex alaposan „kiéhezett” a győzelemre. Naná, az NB III-as futballcsapat október 14-én, a Sajóbábony ellen nyert utoljára bajnoki összecsapást, ami azért nem tegnap volt.

A sényői öltözőben oldott volt a hangulat a Szolnok elleni győzelem után Fotó: tudósítónktól

Mindazonáltal a nyolcadik pozícióban posztoló újonc együttes megadta a módját az újabb sikernek: szombaton a Szolnokot „kapta el (1–0) , amely egyértelműen a feljutásra hajt. Kapacina Kevin a 71. percben ment a menybe, amikor bevette a Tisza-partiak kapuját, megszakítva a hosszúra nyúlt nyeretlenségi sorozatot – mégpedig bravúrkategóriába passzoló diadallal.

– Jól kaptuk el a bajnoki rajtot ősszel – bocsátkozott mélyebb elemzésbeImrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral vállvetve irányítja az együttest. – És talán ezért a közvélemény és mi magunk is magasra emeltük azt a bizonyos lécet. De abszolút nem beszélhetünk hullámvölgyről, hiszen a mérkőzéseink több, mint pontot ötven százalékán pontot, vagy pontokat szereztünk. Egyelőre stabil középcsapat vagyunk, ami egy újonctól bármely szinten megfelelő teljesítmény. Semmilyen nyomást nem helyeztek ránk vezetőink, sőt egy-egy meccs után ők tartották bennünk a lelket. És ezért köszönet nekik. Az öltözői hangulat sem volt rossznak mondható: ebben nyilván közrejátszik, hogy a keret tagjainak nagy része gyerekkora óta ismeri egymást.

Hofi Géza anno a befeszüléssel szembeni receptként búgta lemezre a „Próbálj meg lazítani” klasszikust. Nos, a sényőiek újra hasznosították a humirgyáros felszólítását.

– Olyannyira nem görcsöltünk rá a Szolnok elleni fellépésre, hogy a csütörtöki edzés helyett bowlingozni, dartsozni és biliárdozni mentünk közösen – súgta meg a múlt terepiát Imrő László. – Nyilván azért tisztességesen felkeszültünk erre a mérkőzésre is, mint mindegyikre és ennek most meg is lett az eredménye. A fiúk ezt még szombat este meg is ünnepelték, vasárnap egy kicsit még örültünk, hiszen a győzelem után még a nap is másként süt. De hétfőtől készülünk a következő feladatra, ami szintén nagyon nehéz lesz a Diósgyőr II. ellen. Aztán erre a hétre is kitalálunk valamit…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .