Nagy blődség lenne mindent rákenni arra, hogy a Kemecse–Újfehértó mérkőzésen áll vagy bukik a bajnoki cím sorsa a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban, elvégre még „tengernyi” forduló hátra van az idényből.

A Kemecsének nehéz akadályokat kell „megmászni” a következő hetekben Fotó: Linter Alex

Mindazonáltal tény és való, hogy a Kemecse nyomul a táblázat tetején, az Újfehértó pedig a második, ami ugyebár vastagon rangadó, nem is akármilyen. A tét nem kicsi, de „bukfencezni” a folytatásban is lehet. Ráadásul a feleknek lesz még bőven olyan összecsapása, amely mindennek ígérkezik, csak limonádénak nem.

– Tavaszi szezon első három mérkőzésén vagyunk túl, meccsenként öt rúgott és kapott gól nélkül – hangolt az aktuális ütközetre, no meg a közeljövő próbatételeire Resán Attila, a Kemecse szakosztályvezetője. – De a könnyűnek mondható ellenfelek után egyből a mélyvíz és rangadó következik, a mögöttünk csupán két ponttal lemaradó és az idény elején nagy riválisnak gondolt Rakamazt saját otthonában megverő Újfehértó a soros ellenfél. Az őszi idegenbeli meccsükön nagy küzdelemben, egy góllal sikerült elhozni a három pontot. Komoly koncentrálást és felkészülést igényel, a bár fiatalokból álló, de eltökélt és lendületesen focizó egylettel szembeni fellépés.

De nem csupán ebből a mérkőzésből áll az élet.

– A követő két mérkőzés még tetézi az összpontosítás fontosságát, mert a szomszédvár bevétele sem ígérkezik egyszerű menetnek: egy Kótaj–Kemecse találkozó sohasem volt tét nélküli. Ráadásul a hazai szívvel is mindenképpen számolni kell, noha a környékbeli hiedelmek szerint „Kótajban a pap is tolvaj”. Bármennyire is nagyképűnek tartanak egyesek, nem szándékozom ezzel megbántani senkit! Nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontot lopjanak tőlünk. És a három a magyar igazság szellemében érkezik hozzánk az Apagy, amely az átigazolási időszak legnagyobb „vadjának” becserkészésével erősítette meg a csapat amúgy sem gyenge támadó szekcióját. Tisztán a számok halmazában gondolkozva, ennek a három mérkőzésnek a kilenc pontjára nagy szükségünk van a céljaink eléréséhez és mindent meg kell tennünk azért, hogy a végjátékban a három évnyi száműzetést magunk mögött hagyva visszakerülhessünk a mennyei megyei fő színpadára. Komoly és felelősség teljes munka vár Márton Péterre, illetve a a csapatra az elkövetkezendő napokban, remélem erőfeszítéseiket siker koronázza, ezzel méltóképpen megköszönhetjük támogatóinknak a belénk vetett hitet és energiát.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .