A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság huszadik fordulójának összecsapásait rendezik a hét végén, illetve pénteken. A program meglehetősen ütős, több rangadót játszanak.

Megismétlődik az őszi találkozó, amelynek végén Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője (balról) gratulált Madalina Györgynek, az Ibrány mesterének a győzelemhez Fotó: tudósítónktól

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 20. forduló (kezdés: 15 óra, ifi: 13)

Péntek

Tarpa (6.)–Csenger (13.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Valami ilyesmire gondol az ember, amikor összefogásról beszélünk a megyei fociban! Szilágyi Sanyiék az első szóra igent mondtak a pénteki időpontra, így szombaton részt tudunk venni a Tomek Zoli gyógyulása érdekében szervezett jótékonysági sportgálán Nyíregyházán! Nagyon kellene nekünk ez a győzelem, de van, ami ettől is sokkal fontosabb: gyógyulj meg, Zoli!

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Jó játékkal és megfelelő hozzáállással a Tarpával szemben is van esélyünk pontszerzésre!

(A mérkőzés 18 órakor kezdődik)

Szombat

Baktalórántháza (11.)–Gyulaháza (14.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Az elmúlt fordulóban ismét nagyot küzdött a csapat, ezúttal viszont újabb nehéz feladat vár ránk a szimpatikus „szomszédok” ellen.

Tiszakanyár (8.)–Mátészalkai MTK (15.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: — Az eddig megszerzett pontjainkat nem a hangyák hordták össze, hanem lelkes és néha jó játékkal gyűjtögettük őket. Futballozni nem felejtettünk el a télen, de a megfelelő játékhoz akarat, alázat és nem utolsósorban koncentráció szükséges. Tudtam, hogy az első négy fordulóban nem lesz egyszerű dolgunk, sajnos nem is jöttünk ki jól ezekből a meccsekből, de talán most következik pár olyan játéknap, melyeken a velünk egy polcon lévő csapatok ellen játszunk.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nincs miről beszélni, tenni kell annak érdekében, hogy meglóduljon végre a szekér! Mindenkit egy cél vezérelhet csak ezen a nagyon fontos mérkőzésen: számunkra kedvező eredménynek kell születni.

Tiszavasvári (16.)–Mándok (1.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt „hét” nagyon rosszul esett, a Mándok ellen háromszázhatvan fokos fordulatra lesz szükség. Remélem, a hiányzóink visszatérnek, sérültjeink felépülnek, és akkor hazai pályán a pontszerzés sem lehetetlen.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Az első helyezett játszik az utolsóval, mit is mondhatnék. Mindenki ismeri az ilyenkor szokásos sablon dumát…

Nagyecsed (4.)–Ibrány (5.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Rangadó lesz a javából! Az osztály egyik legjobb csapatát fogadjuk, de talán mi sem véletlenül vagyunk az élboly tagjai, most is azt mondom: ha javul a helyzetkihasználásunk, akkor ez eredményes szerepléssel párosulhat.

Madalina György, az Ibrány edzője: – A Nagyecsed évek óta a megyei első osztály egyik meghatározó csapata, amelyben sok képzett labdarúgó szerepel. Mivel mi is ugyanúgy játsszuk a futballt, mint ők, valószínűleg színvonalas találkozó kerekedik ebből a kilencven percből. Az ilyen mérkőzéseken nem igazán lehet megjósolni a végeredményt, helyzetek biztos lesznek itt is, ott is, aki ezeket jobb százalékban használja, az fog nyerni.

Vasárnap

Kisvárda Master Good II. (12.)–Vásárosnamény (7.)

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – A szezon kezdete óta meglehetősen hullámzó a teljesítményünk, ugyanakkor Dudás Zoli barátom csapata ellen szeretnénk a jó hazai sorozatot folytatni.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nem igazán szeretnék és nem is akarok azzal foglalkozni, hogy korábbi egyesületem milyen összetételben fog szerepelni. Sokkal inkább azzal törődöm, hogy saját csapatom és játékosaim eleget tegyenek a kihívásnak, valós tudásokhoz mérten teljesítsenek. Meglátjuk, ez mire lesz elég azon a pályán, ahol hajdanán ért némi sikerélmény…

Nagyhalász (3.)–Nyírgyulaj(2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nagyon jó csapat otthonában szeretnénk pontot szerezni, ami természetesen nagyon nehéz feladat lesz.

Fehérgyarmat (9.)–Balkány (10.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Mirgai Laci szavaival élve: igazi „hatpontos” mérkőzés következik. A Balkányt valamikor az 1600-as évek elején „kaptuk el” utoljára, épp itt lenne az ideje, hogy ismét nyerjünk ellene. Remélem, sérültjeink felépülnek, a nap is kisüt, a fű bezöldül, az én derékfájásom meg elmúlik.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Négy tavaszi meccsből három győzelem egy vereség a mérlegünk, azt gondolom, nem lehetek elégedetlen a srácokkal. A következő négy meccsből is jó lenne így kijönni, bár mindjárt a vasárnapi egy „hatpontos” mérkőzés. Bízom a fiúkban, kíváncsian várom, mire leszünk képesek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .