Tör előre a Nyírkarász, mint anno a Vörös Hadsereg. A megyei másodosztályú futballcsapat tavaszi hadművelete eddig totális siker, miközben a legfőbb riválisok bakiját kihasználva rakétázik egyre közelebb a táblázat teteje felé.

A nyírkarászi együttesnél jelenleg a legfőbb szempont: a földön maradni! Fotó: Liptai András

Nyitányként a Fényeslitkét, majd a Kéket „lőtte rommá” hat, illetve öt gólt berámolva a Karász, az igazi attrakció vasárnap következett, amikor a második helyezett Záhony-Tiszaszentmártont gyűrte le (3–1). A Tóth-alakulat az ősz végén negyedik volt a tabellán, hét ponttal lemaradva az akkor még éllovas Záhony-Tiszaszentmártontól, azóta viszont nagyot fordult a világ. A Karász immár a második pozícióba tornázta fel magát, és már csupán a Dombrád előzi – egyetlen árva ponttal.

– Az az igazság, hogy tényleg jól sikerült a felkészülés, amelyet január 10-én kezdtük, heti három edzéssel – fejtegette Tóth Tibor, a Nyírkarász edzője. – A felkészülési meccseken, illetve az edzéseken megfelelő létszámban tudtunk gyakorolni, mindenki vevő volt a kemény munkára, emellett sikerült a keretet is izmosítani, amire szükség mutatkozott, mivel ősszel sok sérülés hátráltatott minket. Igaz, most is akadnak sérülések, de a keret jelenleg van olyan bő, hogy ez már nem jelentet akkora gondot.

Tóth Tibor nem ma kezdte a szakmát, így a napnál is világosabban látja: bár eddig minden szép és klassz, a java még csak eztán következik.

– Valóban jól alakult a három hazai fellépésünk, ráadásul a gólkülönbséget s sikerült még tovább javítani, persze, a Záhony-Tiszaszentmárton elleni győzelem mindent visz, különösen, hogy ez az első veresége az egyik fő bajnokaspiránsnak. A fiúk megmutatták, van még bennünk a elhíresült karászi vérből. Ugyanakkor sajnáljuk Orgován Krisztián sérülését, mielőbbi gyógyulást kívánunk a vendégek játékosának! Az elért eredményektől függetlenül egyáltalán nem dőlhetünk hátra, messze még a szezon vége, sokat kell dolgozni, hogy megvalósítsuk céljainkat. A fő szempont, hogy a földön maradjunk. A dicséret viszont mindenképpen jólesik a csapatnak, mivel legtöbb gólt szereztük és tényleg a támadófutballt favorizáljuk, aligha véletlen, hogy jó néhány kolléga nyilatkozta: mi játsszuk legszebb focit a csoportban. Köszönjük a polgármester úr hozzáállását, aki biztos hátteret teremt a csapat számára, nekünk csak a játékra kell összpontosítani. Az idő meg majd mindent eldönt, természetesen azt is, hogy a harmincadik forduló után hol a helyünk!

 

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .