Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Nyírgyulaj az előző évadban, midőn a második helyet csípte meg a megyei első osztályban. Az együttest irányító Lukács Tibor tehát megszolgálta az elmúlt esztendő legjobb edzőjének járó díjat!

Lukács Tibor (középen) nagy megtiszteltetésnek tekinti az év legjobb edzője díjat Fotó: Csutkai Csaba

Mindemellett nem elhanyagolható tény, hogy a szakvezető tizenegyedik szezonját tölti a gyulaji kispadon, ebben a tekintetben rekorder a megyei „élvonalban”. Egyben rávilágít arra, hogy nem egy ugrálós típus.

– Meglepődtem, és persze, hatalmas megtiszteltetésnek tekintem ezt az elismerést – fogadta gratulációnkat Lukács Tibor. – Tényleg szeretem az állandóságot, húsz esztendeje kezdtem a szakmát, ebből tizennégy évet Nyírgyulajban húztam le. Korábban három szezonon keresztül már irányítottam a csapatot, az úgynevezett második korszakban pedig tizenegyedik éve vagyok egyhuzamban itt az edző. Nem mondom, akadtak az embernek nehéz időszakai, de kinek nincs, a lényeg, hogy túlléptünk minden gondon. Ugyanakkor azt a nyugalmat, ami ezt az egyesületet jellemzi, nagyon meg kell becsülni!  A hátteret Csoba Zsolt elnök úr megteremti, nekünk valóban csak a futballra kell koncentrálni.

Lukács Tibor nem misztifikálta túl annak jelentőségét, hogy ennyi ideje szolgálja a gyulaji egyletet, holott éppenséggel a magyar, sőt a világfutball sem arról híres, hogy türelmesek lennének az edzőkkel szemben. Olyakor elég néhány balul elsült meccs, máris repül a tréner.

– Nagyon sok csapatnál eredménykényszer van, mi viszont igyekszünk olyan célokat kitűzni, ami reális, teljesíthető – próbált választ találni Lukács Tibor arra, miért kivételes az ő esete. – Legutóbb második helyet tudtuk megszerezni, az előző három idényben mindannyiszor dobogó közelben zártunk, mondhatjuk, hogy folyamatosan fejlődik a csapat. Ami pedig szintén elengedhetetlen, mindvégig, és mai napig érzem a bizalmat, ami nyilván nyugalmat kölcsönöz a munkához.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .