Az izompacsirta Toldi Miklós a petrencés rudat tartotta ki hosszú percekig, Toldi Andrástól viszont nem várnak el ilyen kunsztot Baktalórántházán, bőven beérik azzal, ha a gólokat szállítja.

Toldi András már nem sok hiányzik, hogy megnyerje a fogadást Fotó: magánarchívum

Eme kívánságot pedig meglehetősen jó iramban teljesíti. Olyannyira, hogy a Vásárosnamény ellen kétszer is betalált, vastagon kivette részét abból, hogy a Bakta 3–1-es hátrány után pontot mentett a megyei első osztályú bajnokin. Mi több, a nyáron az NB III-ba feljutott Sényő-Carnifextől érkezett futballista immár a góllövőlista élén nyomul: tizenkét találatával taszította le az élről az őszi „királyt”, Török Istvánt.

– A csapaton belül kötöttünk egy fogadást, ami arra vonatkozik, hogy a tavaszi szezonban hét gólt szerzek, legalábbis én ezt vállaltam – osztott meg egy kulisszatitkot Toldi András. – A nyitányon a Csengernek lőttem egyet, most hozzájött kettő, már csak négy hiányzik, úgyhogy kezdhetnek izgulni a többiek… A tétről inkább nem beszélnék, de semmi extrára nem kell gondolni.

Mondjuk, a kisebb megfázással küszködő, így is villantó támadótól abszolút nem váratlan, hogy képes nagy attrakcióra. Anno a napkori ifi tagjaként ötvenhét „dugóval” lett bajnoki gólkirály, ráadásul nem süthető rá, hogy önző lenne – a Namény elleni ominózus meccsen gólpasszal is jeleskedett.

– Szeretném bizonyítani, hogy akár magasabb osztályban is helyt tudnék állni, ennek érdekében nyilván minél eredményesebben kell teljesítenem. A legfontosabb, persze a biztos bennmaradás kiharcolása, de mi azért ennél valamivel többet akarunk.

Azaz, a huszonkét éves játékos még nem temette el álmait, no meg éppenséggel az sem hátrány, hogy a baktalórántházi közeg inspirálja.

– Bárki bármit mond, én nagyon jól érzem magam Baktán. Az pedig különösen tetszik, hogy akármi történik a csapattársak mindig kiállnak a másik mellett. Tudod, hogy számíthatsz rájuk, ezt értékeli az ember, amikor valami gond akad.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .