A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata hazai pályán lépett színre a rájátszás harmadik körében, míg a Nyírbátor NB II-es együttese ezúttal mutatkozott be az alsóházi „ráadásban”.

Fordulatos meccset vívott a Nyírgyulaj és a Haladás Fotó: Bodnár Barbara

A gyulajiak mindkét eddigi mérkőzésüket behúzták a B csoport küzdelmei során, míg aktuális ellenfelük, az alapszakaszban az előkelő harmadik helyet megcsípő Haladás ugyancsak győzelemmel kezdte szereplését a bajnokság ezen periódusában. Vagyis, a légiósokat, no meg a válogatott korábbi frontemberét, Dróth Zoltánt bevető szombathelyiek tűntek esélyesebbnek, a házigazdák azonban fityiszt mutattak a papírformának. Noha a vasiak 2–0-ra elhúztak az első játékrészben, a második félidőben fordult a kocka: a Lovas-legénység 3–2-re, majd 4–3-ra vezetett, immár a Haladás kapaszkodott az egyenlítésért – sikerrel. Mindenesetre a Nyírgyulaj számára a döntetlen is bravúros eredmény, lassan biztossá válik a bennmaradás kiharcolása.

Az első fordulóban szabadnapos Nyírbátor a Kazincbarcikai Ördögök katlanjában próbált domborítani, ami az elmúlt években ritkán adatott meg a látogatóknak. Igaz, ebben az idényben többször ráfáztak otthon a borsodiak, emiatt is szorultak ki a felsőházból. Ezúttal a nyírségiek toltak ki velük, akik látványos, egyben felettébb értékes győzelmükkel immár reális sansszal pályáznak a megkapaszkodásra.

Ugyancsak hétfő este a 18. forduló mérkőzéseivel folytatódott a regionális bajnokság.

NB I.: rájátszás, B. csoport, 3. forduló

Nyírgyulaj KSE–Haladás 4–4 (1–2)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Belicza, Takács I.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Vlasovics, Siska G., Fekete V., Sánta J. Csere: Opre R. (kapus), Klusin, Angyalos A., Tóth B., Nagy B., Kántor T., Orosz D., Vass O., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Klusin, Sánta J., Fekete V., Kántor T., illetve Dróth Z., Vidák B., Horváth P., Hajmási M.

Lovas Norbert: – Jó mérkőzés volt, az első félidőben úgy érzem, két ajándékgólt adtunk ellenfelünknek, a szünet után egy szerencsés és két nagyon szép góllal vezettünk, a hajrában azonban egyenlíteni tudott a Haladás, így igazságos döntetlen született.

A csoport másik mérkőzésén: Veszprém–BME-BT FC 6–4

Az állás: 1. Nyírgyulaj 9 pont (14–6), 2. Veszprém 9 (6–4), 3. Haladás 8, 4. Aramis 3, 5. BME-BT FC 1. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

NB II.: Keleti csoport, alsóházi rájátszás, 2. forduló

Kazincbarcikai Ördögök–Nyírbátor 2–6 (1–3)

Kazincbarcika, 300 néző, v.: Szabó F., Szűcs L.

Nyírbátor: Tóth K. – Kovács B., Bagi T., Balogh P., Horváth N. Csere: Somogyi I., Ráti G., Szilágyi G., Császár T., Kovács E., Juhász B. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Kótai F. 2, illetve Bagi T. 2, Szilágyi G. 2, Kovács B., Kovács E.

Baksa Csaba: – Magabiztos játékkal fontos három pontot szereztünk és persze, megyünk tovább!

További eredmény: Berettyóújfalu II.–Kistarcsa 3–4

Az állás: 1. Kistarcsa 10 pont, 2. Kazincbarcikai Ördögök 7, 3. Nyírbátor 6, 4. Kincsem Lovaspark 5, 5. Berettyóújfalu II. 5. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

Regionális bajnokság, 18. forduló: Geszteréd–DEAC 0–5, Gyulaháza–Mád 4–13, Levelek–Nagycserkesz 3–7, DSC-SI–Blue Sharks Futsal 6–3, Hajdúnánás–Csenger Futsal-Beregvidék 11–8, Ózd–MEAFC 3–8

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .