Február derekán adtuk hírül, hogy egy csapat „ugrott” a megyei harmadosztály Szamos csoportjából: a Mérk-Vállaj féltávnál visszalépett a folytatástól.

A mérki pálya ismét alkalmas a játékra Fotó: tudósítónktól

Mégpedig arra hivatkozva, hogy a mérki pálya pillanatnyi állapotában nem alkalmas a futballra. Nos, azóta történt ez, s más az ügyben… Olyannyira, hogy szó szerint közöljük a helyi hivatal reagálását korábbi cikkünkre.

– Mérk nagyközség önkormányzata a szabolcsfociinfo.hu weboldalán 2019. február 15-én megjelent „Az egykor bevehetetlen mérki katlanban nem lesz foci” című cikkre az alábbiakat közli. Mérk nagyközség önkormányzatának tulajdonát képezi a mérki sportpálya, melynek az érvényben lévő bérleti szerződés alapján jelenlegi használója és a karbantartásáért felelőse a Nemzetiségi Sportegyesület Mérk-Vállaj. Mérk nagyközség önkormányzata beruházásaként, TOP-os pályázat keretében, a helyi lakossági igényeket figyelembe véve helyi termelői piac kialakítása zajlik a sportpálya melletti területen. Sajnálatos módon a kivitelezést végző vállalkozó a munkálatok során valóban ráhajtott a sportpályára, mellyel annak állagát megváltoztatta. Amikor ezt önkormányzatunk észlelte, azonnal jelzett a kivitelező felé, aki vállalta, hogy a munkálatok befejezését követőn, a futballszezon tavaszi idényének kezdetéig a pályát eredeti állapotába visszaállítja, ez 2019. március 1-re meg is történt.

– Arról, hogy a mérki focicsapat a tavaszi idénytől visszalép, Önkormányzatunk csak azt követően értesült, hogy Reszler Pál elnök úr nyilatkozata megjelent a szabolcsfociinfo.hu weboldalán, az elnök úr minket erről nem tájékoztatott, felénk ezt nem jelezte. Mérk nagyközség önkormányzata a mérki focicsapatot – annak megalakulása óta – mindig segítette, támogatta, az egyesület mindenkori elnökei bármilyen kéréssel fordultak hozzánk, igyekeztünk a problémára megoldást találni. Erre most nem volt lehetőségünk, mert Reszler Pál elnök úr a megkérdezésünk nélkül eldöntötte, hogy visszalép a tavaszi idénytől.

– Különösen úgy fájó pont ez nekünk, hogy amikor értesültünk a problémáról, azonnal kerestünk cserepályát, ahol térítésmentesen focizhattak volna a mérkiek. Fentiek alapján visszautasítjuk azon alaptalan vádakat, hogy a pálya állapota és közvetetten a mérki termelői piac kialakítása miatt kellett a Nemzetiségi Sportegyesület Mérk-Vállajnak a 2018/19-es bajnokság tavaszi idényétől visszalépnie.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .