Van vér a pucájukban. Legalábbis erre vall a tiszavasvári futballisták tavaszi alakítása. Jóllehet, a rajt előtt többen megesküdtek volna, hogy a megyei első osztályú csapat egy zsákkal kap majd a Kisvárda II. otthonában, majd a Nagyhalász is kitömi őket.

Noha a nagyhalászi Tóth Gergő (fehér mezben) bevette a tiszavasvári kaput, a sereghajtó mégis kibabrált az éllovassal Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Ehhez képest a várdai katlanban megúszták több, mint tisztes 3–1-es vereséggel, holott például az őszi „odavágón” hatot kaptak hazai pályán. A nagy attrakcióval viszont szombaton szolgált a sereghajtó, midőn döntetlent csikart ki az élen nyomuló Halásszal szemben. A jelek szerint, mégsem csak duma volt, hogy a tetemes ponthátrány dacára is komolyan gondolja a megkapaszkodást a Vasvári… Olyannyira, hogy miként tanult, halászi kötődésű cimborám írta privát üzenetben a meccs után: „Szenvedünk velük, mint mutáns hangya a tökével”.

– Nem tettünk le a bennmaradásról – nyomatékosította Nagy István, a Tiszavasvári edzője. – Minden idegszálunkkal azon vagyunk, hogy elérjük a célunkat. Egyáltalán nem vagyunk letörve az őszi szereplés miatt, sőt, úgy gondolom, ha így játszunk továbbra is, a hozzáállás pedig hasonló lesz, akkor egyáltalán nem reménytelen a helyzet.

Szó se róla, Vasváriban tényleg hisznek a feltámadásban. Ez nem csupán süketelés, Nagy István szerint az elmúlt heteket is annak rendelték alá, hogy egységbe forrjon a csapat.

– Szerintem mindenkinél korábban, már január 7-én elkezdtük a felkészülést: viszonylag kevés meccset iktattunk a programba, inkább az edzésmunkára fektettük a hangsúlyt annak érdekében, hogy összerázódjunk. Azt veszem észre, hogy a vasvári kötődésű játékosokban buzog a bizonyítási vágy, szeretnék megmutatni, hogy helyünk a megye egyben! A kisvárdai meccsből kiindulva azt gondoltam, jól is elsülhet a Nagyhalásszal szembeni bajnoki: a második félidő derekán több lehetőségünk volt, de az igazsághoz tartozik, hogy az utolsó tíz percben kapkodtunk, két kapufát rúgott az ellenfél, ekkor a szerencse mellettünk állt. Így azt mondom, reális az egy pont, amit szereztünk, ez szép és jó, viszont olyan kőkemény a sorsolásunk az idény elején, hogy emberes teljesítményre lesz szükség, hogy a következő hetekben ne szakadjunk le a táblázaton.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .