A tavaszi nyitányon csúnyán felsült a Tarpa: nagyhalászi blama után viszont volt annyi kakaó a megyei első osztályú futballcsapatban, hogy a hazai premiert „pontosan” abszolválja az Ibrány ellen.

Amikor a nap nyugodni tér, akkor villanyozódik fel a tarpai csapat Fotó: tudósítónktól

Holott a Tisza-parti ellenfél mindennek nevezhető, csak piskóta együttesnek nem, elvégre a bajnokesélyesek szák táborába tartozik. A beregieket viszont – immár nem először – ismét felvillanyozta az „esti műszak”, no és persze, nem elhanyagolható tényező, hogy ők is az élcsoportban, konkrétan a hatodik helyen nyomulnak.

– Először is ki kell emelnem, hogy péntek este, villanyfényben újra jó színvonalú mérkőzést sikerült játszanunk – taglalta Márton István, a Tarpa edzője. – Amikor felkapcsolják a villanyt, az már futballhangulatra emlékeztet, aki itt nem képes felpörögni jobb, ha abbahagyja a labdarúgást! A péntek esti meccset csak ajánlani tudom minden ellenfelünknek!

Ne adják alább!

Akadt más pikantéria is. A döntetlennel (2–2) zárult összecsapáson Madzin István vágta a Tarpa mindkét gólját, aki az előző bajnoki évadban még éppen az Ibrányt segítette. Persze, egymaga még kevés lett volna az üdvösséghez, a házigazda több fiatalt vetett be, akik nem égtek meg. Sőt!

– Az igaz, hogy vannak hiányosságaink, de talán ezt nem másnak kellene megítélni! – vélekedett Márton István. – Azt pedig nem gondolnám, hogy egyik csapat ellen jobban lelkesedünk, mint a másik ellen. Hozzáteszem, Nem voltak jók az előjelek, a múlt héten feldobtak egy ötöst, mi meg aláálltuk, ráadásul hétközben Rozman után megsérült Törtei, Balogh Gyula, Losonczi és Sütő, Ködöböcz pedig megbetegedett! De szerencsére a csapat jól reagált a történtekre! Madzin Pista két gólja és a fáradhatatlan mezőnymunkája önmagáért beszél, igaz ez a teljesítmény nem volt meglepetés számomra, mert egész héten extra motiváltan készült! Emellett pozitív volt még a tarpai focisuliban pallérozódó fiatalok hozzáállása és játéka, még ha tudjuk is, koruknál fogva kalkulálni kell azzal, hogy hullámzó teljesítményt fognak nyújtani. Azt kívánom nekik ettől ne adják alább a hétköznapokban sem! Gratulálok az egész csapatnak, mindenki odatette magát, de igazából ez a döntetlen akkor lesz igazán értékes, ha a következő meccsünket megnyerjük!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .