Szurcsik Zoltán már „intézménynek” tekinthető Kéken: zsinórban kilencedik szezonját készül lehúzni a megyei másodosztályú futballcsapatban.

Szurcsik Zoltán (jobbról) nem bánta meg, hogy hű maradt a kéki csapathoz Fotó: magánarchívum

A harmincnégy éves játékos olyat tud, ami manapság abszolút kiment a divatból. Nem ugrált ide-oda, röpke újdombrádi és kemecsei kitérőt leszámítva hűségesen nyomja a Nyírerdő csoportban szereplő csapatban. Az őszi idényben öt gólt hintett, ebben a műfajban csupán Soós Dávid pipálta le a csapatból, aki hét „dugót” hintett. Azaz, még mindig jó az „öreg” a háznál.

A tűz még benne van

– A régi tűz még bennem van, nagyon várom a hét végi rajtot, amellyel kapcsolatban optimista vagyok – szögezte le Szurcsik Zoltán. – Kilenc éves korom óta vagyok a kéki egyesület tagja, már nem is emlékszem, 1997-ben, vagy 98-ban csinálták az első igazolásomat. Az idők során akadt jó néhány ajánlatom máshonnan, de a szívem valahogy mindig ide húzott. Visszagondolva egyáltalán nem bánom, hogy így alakult: itt lettem bajnoki gólkirály a megye kettőben, voltam játékos-edzője is a csapatnak, számtalan emlékezetes meccs részese lehettem. Szinte minden poszton szerepeltem, az előző idényben kényszerből még söprögetőt is játszottam, mivel mindenki dicsért, szerintem nem is rosszul. A kapuba azért nem álltam be… Az utóbbi tíz évben csatárként futballozom, ez fekszik nekem.

Úgy kell kihúzni őket a házból…

Mivel Szurcsik Zoltán is a régi, kemény vonalas futballista mintapéldánya, aki mindig is élt-halt a játékért, nehéz megemészteni, hogy ma egy „kicsit” másként működnek a dolgok…

– A fiatalok nem úgy állnak már hozzá, mint mi annak idején. Internet, buli, miegymás, úgy kell kihúzni őket a házból. Számunkra nemhogy a meccs, az edzés is kihagyhatatlan volt. Előfordult, hogy apám megtiltotta, hogy lemenjek a pályára, én pedig elszöktem edzésre. Aláírom, a tanulás fontos, ezzel tökéletesen egyetértek, de azért mellette az a kis sport, legyen úszás, foci, bármi más, senkinek nem fog megártani, sőt! Vannak, persze kivételek, viszont egyre ritkább, hogy a srácok alázatosan álljanak a futballhoz.

Szurcsik Zoltán, akárcsak a Kék számára a Demecser elleni örökrangadóval indul vasárnap a tavaszi idény – idegenben. Ez pedig nem egy mérkőzés a többi közül!

– Hangulatember vagyok, a lelkesedésem ugyanaz, de lelkileg lehúz, ha nem megy a csapatnak. Annyit kérnék, a nyitányon remélem, mindenki teljes erőbedobással lép majd pályára Demecserben, mert győzni szeretnénk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .