A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság tizenhatodik, tavaszi nyitófordulójának összecsapásait rendezik a hét végén.

Az őszi Balkány–Mátészalka meccs „visszavágója” máris felettébb nagy téttel bír Fotó: tudósítónktól

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 16. forduló (kezdés: 14 óra, ifi: 12)

Szombat

Nagyecsed (3.)–Vásárosnamény (8.)

(A mérkőzést Nyírbátorban játsszák, kezdés: 13 óra)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Mindkét csapat idegenben játszik, remélem, ez számukra nem jelent majd hátrányt. A létszám ugyan nem teljes, ezzel együtt várjuk a rajtot, ami nyilván nehéznek ígérkezik a jó Namény ellen, viszont ahogy ránézek a fiúk arcára, azt hiszem, a tűzzel nem lesz gond.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Két olyan csapat találkozik, melyek az ősz során idegenben hatékonyabban teljesítettek. Most mindkettő idegenben játszik… Tudomásom szerint, a felkészülési időszakban a Nagyecsed nem talált legyőzőre, úgyhogy ha eredményesek akarunk lenni, a maximumot kell nyújtanunk.

Baktalórántháza (11.)–Csenger (14.)

Gebri Pál, a Baktalóránháza edzője: – Nagyon nehéz tavasz elé nézünk, több szempontból is kíváncsian várom a nyitómeccset…

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A következő tizenöt mérkőzésen minimum annyi pontot kell gyűjtenünk, ami a Csenger FC-nek a biztos bennmaradást jelenti! Ehhez szükséges a teljes összefogás a szurkolók, vezetők, edzők és a játékosok részéről. Baktalórántházán legalább „pontos” mérkőzést kell produkálnunk. Ne felejtsük el, hogy rendesen helyre tettek minket az első bajnoki fordulóban – revansot kell vennünk!

Tiszakanyár (7.)–Mándok (5.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Amatőr státusunknál fogva felemásra sikeredett a felkészülésünk. Akik az edzések, edzőmérkőzések nagy százalékán meg tudtak jelenni, azok jó, akik „levelezőn” végezték a felkészülést, azok kevésbé vannak jó állapotban. Kíváncsian várom a kezdést…

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – A saját bőrünkön tapasztaltuk a bajnokság elején, hogy egy rossz rajt mennyire visszaveti egy csapat szereplését, és mennyi munkát kell beletenni, hogy ismét sikeres legyen. Tanulva a hibáinkból szeretnék most eredményesebben kezdeni ezt a félszezont.

Vasárnap

Ibrány (2.)–Gyulaháza (15.)

Madalina György, az Ibrány edzője: – A nagy várakozások közepette azért egy-két dologra felhívnám a figyelmet. Három hónapos szünet után itt már nem csókra és izgalomra megy a játék, ilyenkor a csapatok mélyen a valós tudásuk alatt szoktak teljesíteni… El kell felejteni, hogy a langyos edzőmeccseken milyen eredmények születtek, mondom ezt azért, mert egyrészt a tét, másfelől a mű helyett már élő füvön játszunk, amelyen másként gurul, pattog a labda, másképpen lesznek a játékvezetők felöltözve, és egyáltalán, minden másképpen lesz, rámegy egy-két forduló, míg helyre áll a rend. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, a legfontosabb, hogy nyerjünk hét végén.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az előjelek nem túl biztatók számunkra, óriási meglepetés lenne, ha akár csak egy pontot is tudnánk szerezni. De a remény hal meg utoljára.

Balkány (12.) –Mátészalkai MTK (13.)

(A mérkőzést a nyíregyházi stadionban játsszák)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Minden elvégeztünk, amit terveztünk. Kilenc edzőmérkőzést játszottunk, Biriben műfüvön edzettünk, csapatépítő szlovák kiruccanásunk jól sikerült, öt új játékosunk sikeresen beilleszkedett, most már a fiúkon a sor, hogy a pályán bizonyítsanak. Én kíváncsian várom, mire leszünk képesek a hét végén.

Tempfli Imre, a Mátészalka edzője: – Mindjárt „hatpontos meccsel” kezdünk, amelyen mindenképpen szeretnénk elkerülni a vereséget. Ugyanakkor hozzáteszem, bármennyire is nagyon fontos ez a mérkőzés, azért még tizennégy forduló hátra van, ami közben rengeteg dolog történhet…

Fehérgyarmat (9.)–Nyírgyulaj (6.)

(A mérkőzést műfüves pályán rendezik)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – A téli felkészülésünk fő mozgatórúgója a költségvetésünk stabilizálása volt, így futballról, mint szakmáról, felesleges beszélnünk. Ennek ellenére, akik maradtak tisztességesen készültek, azonban, hogy készen állunk-e az első megmérettetésre, azt nem tudom… Mindenesetre küzdeni fogunk, bár gyanítom, hogy fehérgyarmati szerepvállalásom talán legnehezebb tavasza előtt állunk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Felkészülésünket több meghatározó játékos ideiglenes hiánya hátráltatta, ráadásul távozott a házi gólkirályunk, ennek ellenére a keretünk van olyan erős, hogy a bajnokság előtt megfogalmazott célt teljesítsük. Ehhez az első lépést Fehérgyarmaton kell megtettünk!

Kisvárda Master Good II. (10.)–Tiszavasvári (16.)

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Igazából nagyon várjuk a rajtot, úgy gondolom, a felkészülés jól sikerült, bizakodó vagyok. Természetesen szeretnénk sikerélménnyel indítani a szezont, itthon tartani a három pontot.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Tisztességesen elvégeztük a felkészülést, nem feltartott kézzel megyünk Kisvárdára, egyben bízunk a jó szereplésben.

Nagyhalász (1.)–Tarpa (4.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Sajnos, a felkészülésünk nem sikeredett valami fényesen. Remélhetőleg, hétvégére mindenki felépül kisebb-nagyobb sérüléséből, nehéz kezdetre számítok, de győzelemre fogunk játszani.

Márton István, a Tarpa edzője: – Én még ilyen rossz felkészülésen nem vettem részt sem játékosként, sem edzőként! Betegségek, sérülések, különböző problémák… Sokszor egy igazi – klasszikus – Szécsi Zoli mondás jutott eszembe: „Egész héten 18-an edzettünk, kedden 6-an, szerdán 5-en…” Az alapcsapatból Lakatos Bence eligazolt, Rozmant és Nadimovot műteni kell! Szóval minden a „legnagyobb rendben”, így utazunk az éllovashoz. Edzőmeccset egész télen nem nyertünk, remélem a bajnokságban több sikerélményünk lesz.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .