A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata hazai pályán kezdte a rájátszást, miközben az NB II. Keleti csoportban az alapszakasz zárókörét rendezték – a Csenger, miként a Nyírbátor idegenben szerepelt.

A kétségbeesés jele: az Aramisnak nem csak a Nyírgyulajjal gyűlt meg a baja… Fotó: Bodnár Barbara

Az alapszakaszban elért helyezések alapján a B csoportba kapott besorolást a nyolcadikként „befutott” Gyulaj, két nagyágyú, a második pozíciót megcsípett Veszprém, illetve a harmadik Haladás társaságában, a hatodik Aramis, miként a sereghajtóként végzett újonc BME-BT alkotja még az ötösfogatot. A nyírségiek a nyitómeccsen az Aramissal találkoztak, amelyet korábban otthon legyűrtek, a „visszavágón” viszont elvéreztek. Ezúttal fordult a kocka, a Gyulaj „csapott oda” – már az első félidőben megágyazva a sikernek. Az ekkor megszerzett három „fás” előny bőségesen elegendőnek bizonyult, sőt, még tovább hízott a különbség. Egy szó, mint száz: így kell ezt csinálni!

A felsőházi tagságát már idejekorán biztosító Csenger számára már abszolút nem osztott-szorzott a Kazincbarcikai Ördögök elleni fellépés. Miként a házigazdának sem, amely alsóházban ragadt. Mindez éreztette hatását, nem töltöttek, csak tüzeltek a felek – ebből a szatmáriak jöttek ki rosszabbul…

Mindeközben a Nyírbátor az ugyancsak a felsőházba jutott Kartal otthonában mutatta meg magát. A vendégek jobbára fiatalokat vetettek be, akiknek még ez túl magas szint volt. Summa summarum: mindkét megyei gárdára igaz: a végét felejtsük el!

Ugyancsak hétfő este a 15. forduló mérkőzéseivel folytatódott a regionális bajnokság.

Futsal: NB I., rájátszás, B csoport, 1. forduló

Nyírgyulaj KSE–Aramis 5–1 (3–0)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szabó F., Szűcs L.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Vlasovics, Siska G., Fekete V., Klusin. Csere: Opre R. (kapus), Orosz D., Vass O., Sánta J., Nagy B., Kántor T., Angyalos A., Pazonyi A., Tóth B. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Klusin 2, Fekete V. 2, Sánta J., illetve Németh M. Kiállítva: Fekete O. (Aramis, 22.)

Lovas Norbert: – Jó és fegyelmezett játékkal sikerült itthon tartani a három pontot. Csapatként is jól működtünk, ezért sikerült győzelmet aratni.

A csoport másik mérkőzésén: Haladás–BME-BT FC 3–1

NB II., Keleti csoport, 22. forduló

Kazincbarcikai Ördögök–Csenger Futsal 10–6 (5–4)

Kazincbarcika, 300 néző, v.: Takács I., Varga Gy.

Csenger: Juhász S. – Pankotai I., Pálfi I., Gaál K., Bodó R. Csere: Katona P., Osváth S., Csorvási Á.. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Sütő A. 3, Irhás I. 2, Badalik Sz. 2, Bessenyei F., 2, Kótai F., illetve Bodó R., Katona P., Csorvási M., Gaál K., Pankotai I., Pálfi I.

Szilágyi Sándor: – Túl sok szépet kaptam ettől a csapattól, ezért nem sértem meg a tagjait, viszont, ha a mai játékukat értékelném, akkor azt nem tudnám úgy tenni, hogy ne sértsek meg senkit… Célunkat elértük, irány a felsőház! Gratulálok a Barcikának a győzelemhez!

Kartal–Nyírbátor 9–1 (5–0)

Kartal, 200 néző, v.: Kovács G., Janitz.

Nyírbátor: Somogyi I. – Tóth B., Kovács G., Molnár R., Dibáczi Z. Csere: Sőre P., Császár T., Varga V., Baksa Cs. Játékos-edző: Baksa Csaba.

Gól: Barabás M. 3, Gregus 2, Sós I., Barta B., Bánfalvi B., Vincze D., illetve Molnár R.

Baksa Csaba: – Gyakorlatilag az U18-as csapattal léptünk pályára, amelynek még szokni kell ez a légkört. Megyünk tovább!

További eredmények: Gyöngyös–Újpest 4–3, Kecskemét–Kincsem Lovaspark 14–1, Kistarcsa–Berettyóújfalu II. 4–7.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Ferencváros 53 pont, 2. Kecskemét 38, 3. Kartal 37, 3. Csenger 36, 5. Gyöngyös 32, 6. Újpest 28, 7. Kazincbarcikai Ördögök 25, 8. Berettyóújfalu II. 22, 9. Kistarcsa 21, 10. Nyírbátor 16, 11. Kincsem Lovaspark 8.

Regionális bajnokság, 15. forduló: Gyulaháza–Geszteréd 6–6, Mád–DSC-SI 3–10, Nagycserkesz–Hajdúnánás 1–1, Csenger Futsal-Beregvidék–Blue Sharks Futsal 3–8, MEAFC–Levelek 3–4.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .