Ilyen sem volt még. Rendhagyó időpontban, vasárnap délután rendezték a Nyírbátor–Kistarcsa NB II-es futsalmeccset.

A nyírbátoriak összedugták a fejüket és ismét nyertek Fotó: Rolf Gé

A nyírségiek a hétfő esti, Nyírgyulaj–Veszprém élvonalbeli mérkőzés elől tértek ki, és aligha bánták, hogy így alakult. Különösebb téttel már nem bír az összecsapás, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában mindkét együttes beágyazódott az alsóházba. A meccs tragikusan indult, a 16. percben 3–0-ra vezetett a Kistarcsa, majd vígjátékba csapott át. Az első félidőben szépített, majd a szünet után elsöpörte ellenfelét a Baksa-brigád, amely egészen imponálóan muzsikál az idény második felében. A Bátor sokáig lenullázva kullogott a tabella végén, most pedig már tizenhat pontot szerezve csaknem hátba csapta a középmezőnyt.

A szokásos hétfő esti műsorsávban rangadónak titulálható találkozót vív a Csenger, amely a Kecskemétet fogadja (kezdés: 19 óra). A szatmáriak a negyedik, a látogatók a második pozícióban tanyáznak, és már itt is, ott is nyomás nélkül játszhatnak. A Keleti csoportban szereplő felek egyaránt biztosították helyüket a felsőházi rájátszásban, azért egy jó kis presztízscsata még kikerekedhet a partiból.

A már említett Nyírgyulaj otthon zárja az alapszakaszt, mégpedig a Veszprém elleni fellépéssel (kezdés: 18 óra). A tabellán nyolcadik házigazda számára fel van adva a lecke, elvégre a bakonyi brigádnál csak az élen nyomuló Berettyóújfalu teljesített jobban. A meccs kimenetele még befolyásolhatja a sorrendet, ami annál is inkább lényegesebb, mivel a folytatásban az elért helyezések határozzák meg, hogy a ketté osztódó mezőnyben ki, kivel játszik majd. Az egyik csoportot az első, negyedik, ötödik, hetedik, kilencedik helyen „befutó” csapatok tusakodnak tovább, a többiek a másik ágra kerülnek.

Ugyancsak hétfő este a 14. forduló mérkőzéseivel folytatódik a regionális bajnokság.

NB II., Keleti csoport, 21. forduló

Nyírbátori SC–Kistarcsa 8–4 (1–3)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szabó F., Takács I.

Nyírbátor: Somogyi I. – Kovács G., Kovács B., Bagi T., Balogh P. Csere:  Ráti G., Horváth N., Bökönyi L., Katona R., Császár T., Nagy T., Juhász B. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Kovács B. 3, Balogh P. 2, Kovács G. 2, Bagi T., illetve Méhes T. 3, Dolhai G.

Baksa Csaba: – Az első félidőben „sikerült” bennmaradni az öltőzben, majd a szünetben rendezni tudtuk a sorokat, így magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok az utánpótlás-csapatainknak a hét végén elért eredményekhez. És akkor megyünk tovább!

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 53 pont, 2. Kecskemét 35, 3. Kartal 34, 4. Csenger 33, 5. Gyöngyös 29, 6. Újpest 28, 7. Kazincbarcikai Ördögök 22, 8. Kistarcsa 21, 9. Berettyóújfalu II. 16, 10. Nyírbátor 16, 11. Kincsem Lovaspark 5.

Regionális bajnokság, 14. forduló, hétfő: Csenger Futsal-Beregvidék–DEAC (17 óra), DSC-SI–Gyulaháza (19), Geszteréd–Levelek (balkányi sportcsarnok, 19), Hajdúnánás–Mád (19.30), Ózd–Nagycserkesz (20), MEAFC–Blue Sharks Futsal (20.30)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .