Különösen a Csenger számára bírt nagy téttel a futsal NB II. Keleti csoport hétfő este rendezett huszadik fordulója, miközben a Nyírbátor sem fürödte le hazai fellépését. Sőt!

Baksa Csaba (középen) tanácsai ültek, a Nyírbátor legyőzte ellenfelét Fotó: Rolf Gé

Ráadásul a fél órával korábban kezdő nyírségiek éppen a szatmáriaknak kaparhatták ki a gesztenyét, mivel a Kazincbarcikai Ördögöket fogadták, amely a hetedik helyen tanyázva küzd azért, hogy becsusszanjon a felsőházi rájátszásba – erre az első hat pozíciót megcsípő együttesek szereznek jogot. Márpedig a borsodiak vereség esetén végleg elszálltak volna a negyedik Csengerrel szemben, tekintve, hogy nyolc pontos hátrányukat a hátralévő két körben matematikai lehetetlenség ledolgozni… Nos, a Nyírbátor már az első félidőben romba döntötte a látogató minden reményét, a négy „fás” vezetés megágyazott a hazai győzelemnek. A Baksa-legénység, amely az alapszakasz második felében feltámadt poraiból, nem szúrta el a folytatást sem, parádés játékkal elvarrva minden szálat.

Mert így a Csenger nyeregbe került, a vereség is belefért a Gyöngyös elleni idegenbeli partin. A Szilágyi-alakulat menetközben természetesen – manapság ez pofonegyszerű – értesült az örömteli fejleményekről, mindazonáltal meglehetősen karcsú létszámban is derekasan odatette magát. Olyannyira, hogy a szünet után hátrányból fordítva kiharcolta a győzelmet. Így volt az igazi, saját erőből bebiztosítva a felsőházi folytatást.

NB II., Keleti csoport, 20. forduló

Nyírbátori SC–Kazincbarcikai Ördögök 10–4 (6–2)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szűcs L., Forgács K.

Nyírbátor: Somogyi I. – Kovács G., Kovács B., Bagi T., Balogh P. Csere: Varga V., Ráti G., Horváth N., Szilágyi G., Nagy T., Kovács E., Juhász B. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Kovács B. 2, Balogh P. 2, Horváth N., Kovács E., Nagy T., Bagi T., Kovács G., Juhász B., illetve Besenyei F., Benke, Irhás, Darók P. Kiállítva: Kovács E., illetve Komlósi Á.

Baksa Csaba: – Magabiztos, közönségszórakoztató játékkal sikerült itthon tartani a három pontot. Gratulálok a fiúknak! És természetesen megyünk tovább.

Gyöngyös–Csenger Futsal 2–4 (2–1)

Gyöngyös, 150 néző, v.: Újhelyi T., Katona B.

Csenger: Juhász S. – Fejes J., Mándi L., Pankotai I., Pálfi I. Csere: Katona P., Lengyel M. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Sári Cs., Timon L., illetve Pankotai I. 3, Lengyel M. Kiállítva: Timon L. (38.)

Szilágyi Sándor: – Egy nagyszerű csapat otthonában, végre megszakadt a gyöngyösi nyeretlenségi sorozatunk! Azt hiszem, a második félidő alapján kétség sem férhet a győzelmünkhöz. Célunkat elértük a felsőházban vagyunk! Gratulálok a Nyírbátornak, Isten éltessen Berkes Laci!

További eredmények: Kincsem Lovaspark–Újpest 1–6, Kecskemét–Berettyóújfalu II. 4–1, Kistarcsa–Ferencváros 0–1.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 50 pont, 2. Kecskemét 35, 3. Kartal 34, 4. Csenger 33, 5. Gyöngyös 29, 6. Újpest 28, 7. Kazincbarcikai Ördögök 22, 8. Kistarcsa 21, 9. Berettyóújfalu II. 16, 10. Nyírbátor 13, 11. Kincsem Lovaspark 5.

Regionális bajnokság, 13. forduló: Gyulaháza–Hajdúnánás 3–1, Mád֪–Ózd 10–0, Nagycserkesz–Csenger Futsal-Beregvidék 1–7, DEAC–Blues Sharks-Futsal 2–3, Levelek–DSC-SI 4–5, Geszteréd–MEAFC 1–4.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .