Kis pénz, kis foci. A leckét már jól megtanulták Milotán, ahol ismét a megyei másodosztályú futballcsapat frontembereinek pótlása a házi feladat.

A milotai Fejes Máté (labdával) nagy segítségére lehet a csapatnak tavasszal Fotó: tudósítónktól

Eddig ugyanis három labdarúgó jelentette be távozását, köztük Palotás Szebasztián, márpedig a huszonkét éves támadó az őszi idényben tizenhárom góllal segítette a Kelet-Magyarország csoport tizenharmadik helyén táborozó Milotát. A házigólkirály az „osztálytárs” Nagydobosban folytathatja, miközben Varga Tamást a Szatmárcseke vinné, míg Tóth Krisztián a Sonkád játékosa lehet tavasszal.

A hiányuk miatt támadt űrt nem egyezerű mulatság betölteni: egyelőre a Túristvándiból visszatérő Paládi Péter számít régi-új szerzeménynek. A műfüves tornán érdekelt milotaiak két-három labdarúgót szeretnének kipróbálni az edzőmeccseken, de annyi szent, a kulcsfigurák nélkül rázósnak ígérkezik a tavaszi menetelés.

– Sajnos, nem tudunk versenyezni az erősebb csapatokkal az anyagi lehetőségek terén, így már megszoktuk, hogy minden félévben elviszik tőlünk a jobb futballistákat – fejtegette Elek László, a Milota edzője. – Úgy néz ki, a most távozó Szebasztián helyét saját erőből, fiatal játékosokkal pótoljuk, ami nagyon nehéz lesz. Egyre kevesebb a játékos a környező falvakban, ráadásul nem csak felnőtt, utánpótlás szinten is. Nem akarok vészmadár lenni, de tapasztalatom szerint óriási gondok várhatóak az elkövetkezendő időszakban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .