Elmarad a hétfő estére kiírt Csenger–Kincsem Lovaspark NB II-es futsalmeccs. A sereghajtó vendégek telefonon jelezték, hogy sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltság miatt nem utaznak el a mérkőzésre.

A Fradi annak rendje és módja szerint pályára lépett Csengerben – az aktuális ellenfél másként döntött…Fotó: Kákos Dávid

Mindez talán elfogadható magyarázat lenne, ha először fordulna elő, hogy egy csapat lemondja az éppen a szatmári katlanban esedékes fellépését. De nem! Volt már példa hasonlóra – nem is egyszer. Arról nem beszélve, hogy a tápiószentmártoni együttesnek nagyon nem megy ebben az idényben, holott évek óta stabil tagjai a második vonal Keleti csoportjának.  Érdekes, pont most nem jönnek… Így döntöttek, lelkük rajta.

Érthető viszont a hazaiak felháborodása, akik szembe köpve érzik magukat. Erről tanúskodik a csengeri klub hivatalos közösségi oldalán a történtek kapcsán megjelent közlemény.

– Öt évvel ezelőtt itt a „világ végén” néhány őrült úgy gondolta, hogy „varázsol nekünk valami szépet…”! Nagyon kevés pénzzel, de hatalmas lelkesedéssel vágtak bele a nagy kalandba a Nemzeti Bajnokság második vonalának küzdelmeibe! Lelkes kis csapatunk egyre több nézőt vonzott gyönyörű sportcsarnokunkba és a srácok is egyre jobb eredményeket értek el! A második szezonunkban már a dobogóra is felkapaszkodtunk az erősnek tartott Keleti csoportban, majd a következő évben már a feljutás szele is megcsapott bennünket! Az ellenfelek örömmel jöttek Csengerbe, de egyre többet hallottuk, hogy jaj, de messze vagytok, csak ne kéne ilyen sokat utazni,stb… Mindenkinek elmondtuk, hogy nektek csak egyszer kell sokat utazni, mi minden második héten lenyomunk 5-6-700 kilométert! Eltelt lassan öt év és egyre többször érezzük, hogy nyűg lett Csenger! Ma már azzal szembesülünk, hogy ismét lemondja a csengeri meccset egy ellenfelünk!

– Tegnap mondja a másik távoli csapat vezetője, hogy egyik ellenfelük tudtukra adta, hogy mi nem utazunk le hozzátok U18-as meccsre, mert messze vagytok!Tisztelt így gondolkodó csapatok! Javasoljuk, kérjétek az MLSZ-t, hogy írja bele a következő versenykiírásba: a fővárostól 100 km-nél távolabbi csapatok sem a felnőtt sem az utánpótlás Nemzeti Bajnokságokba nem nevezhetnek, mert ők csak problémát okoznak nekünk!

Azért meccs is lesz ma este Csengerben: a regionális bajnokságban szereplő házigazda 17 órától a listavezető Mádot fogadja.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .