A nyíregyházi Filo Focicsarnokban rendezték a 6. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó torna nyolcas döntőjét, amely a címvédő Ibrány sikerével zárult.

A teremkirály ibrányi csapat Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Mindaddig, persze történt egy, s más. Az A csoport például egészen meredeken alakult: a körbeverések miatt a Balkány, Apagy, Kemecse trió egyaránt hat pontot szerzett, a sorrendet az egymás ellen elért eredmények határozták meg. Ebből a Balkány jött ki a legjobban, így a négyesfogat élén végzett, az Apagy másodikként a bronzmeccsen vigasztalódott – mint később kiderült. A Kemecse meg joggal emlegethette a balszerencsét…

A másik ágon egyszerűbb volt a képlet: az Ibrány egyenletes tempóban, veretlenül masírozott a döntőbe, megelőzve a Tarpát, amely a végjátékban a harmadik helyért léphetett színre. Ama mérkőzésen beregiek sokáig nyeregben érezhették magukat, 2–0-ra vezettek, de a hajrát elszúrták, olyannyira, hogy Marics Gábor az utolsó pillanatokban a győztes apagyi gólt is bebombázta.

Ennél jóval csendesebben alakult a nagydöntő: az Ibrány favorithoz méltóan rendezte le a találkozót, a két spíler, Kiss Tamás, illetve Somogyi Márk egyaránt duplázott, esélyt sem adva a derekasan küzdő, ám egyre hitehagyottabb Balkánynak. A vesztes fél sem lógatta az orrát, kellemes meglepetés volt a szakmai stáb számára, hogy idáig elverekedték magukat. Az Ibrány pedig? Nos, ahol a nyerőgép, Madalina György az edző, ott a siker. Az ősz mester irányította együttesek sorrendben harmadszor hódították el a kupát: előbb a Rakamazzal, utóbb kétszer az Ibránnyal diadalmaskodott.

Nyírerdő Kupa: nyolcas döntő

Nyíregyházi Filo Focicsarnok

A csoport: Balkány–Kemecse 3–1, Apagy–Nyíribrony 2–1, Kemecse–Apagy 3–2, Balkány–Nyíribrony 3–1, Apagy–Balkány 2–1, Kemecse–Nyíribrony 3–1.

A csoport végeredménye: 1. Balkány 6 pont, 2. Apagy 6, 3. Kemecse 6, 4. Nyíribrony 0.

B csoport: Tarpa–Gyulaháza 2–1, Ibrány–Csengersima 6–0, Ibrány–Tarpa 5–0,  Gyulaháza–Csengersima 7–3, Tarpa–Csengersima 4–2, Ibrány–Gyulaháza 0–0

A csoport végeredménye: 1. Ibrány 7 pont, 2. Tarpa 6, 3. Gyulaháza 4, 4. Csengersima 0.

A 3. helyért: Apagy–Tarpa 3–2

Döntő: Ibrány–Balkány 4–0

Gól: Kiss T. 2, Somogyi M. 2.

Különdíjasok. A legjobb kapus: Polgári László (Apagy). A legjobb mezőnyjátékos: Gelsi László (Balkány). Gólkirály: Somogyi Márk (Ibrány, 15 góllal). A legsportszerűbb csapat: Nyíribrony.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .