A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata papírforma vereséget szenvedett a tizenhatodik fordulóból elhalasztott mérkőzés pótolva a tabellán negyedik Szombathelyi Haladás otthonában. Hétfőn mindkét NB II-es megyei együttes hazai pályán folytatja bajnoki szereplését.

A csengeri futsalcsalád legújabb tagja: Varga Kende Fotó: tudósítónktól

Az NB I. alapszakaszából már csupán egy forduló maradt hátra, ekkor – mármint február 11-én – a táblázaton nyolcadik nyírségiek a második pozícióban tanyázó Veszprémet fogadják.

A második vonal 19. körében a Nyírbátor hazai pályán (kezdés: 18.30, nyírbátori sportcsarnok) próbál befűteni a felsőházi rájátszást féllábbal már elérő Kecskemétet. Az alföldiek a harmadik helyen tanyázva már csak fatális „baleset” esetén szúrhatják el ezt az esélyt, míg a Baksa-legénység már biztosan az alsóházban ragad – bármi legyen is a meccs eredménye.

Ami a Csengert illeti, szintén saját katlanjában (kezdés: 19 óra) mutatja meg magát, mégpedig a sereghajtó Kincsem Lovaspark ellen. A képlet egyértelmű: a szatmáriak számára csak a győzelem lehet üdvözítő, ebben az esetben tovább stabilizálják helyüket a közvetlen élcsoportban, ami felsőházi rájátszást garantál a folytatásban.

Nem mellesleg gyermekáldásra koccinthatnak a lefújás után a csengeri egylet körletében: szakmai stáb oszlopos tagja, Varga Valentin immár az ifjú Kende boldog édesapjaként fogadhatja a jókívánságokat. Információnk szerint van, aki – biztonsági okokból – már dupla biztosítást kötött a sportcsarnokra…

Hétfőn este pedig folytatódik a regionális bajnokság is, nevezetesen a 12. forduló összecsapásaival.

Futsal: NB I., a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Haladás–Nyírgyulaj KSE 6–2 (3–0)

Szombathely, 400 néző, v.: Kovács G., Ibriksz.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Vlasovics, Vass O., Kántor T., Gömze A. Csere: Opre R. (kapus), Sárga Zs., Szabó Á., Orosz D., Nagy B., Szabó P., Pazonyi A., Tóth B. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Horváth P. 2, Melo 2, Hajmási M., Simic, illetve Vass O., Kántor T.

Regionális bajnokság, 12. forduló: Csenger Futsal-Beregvidék–Mád (17 óra), DSCi-SI–Mád (19 óra), Hajdúnánás–Levelek (19.30), Blue Sharks-Futsal–Nagycserkesz (Continental Aréna, 20 óra), Ózd–Gyulaháza (20 óra), MEAFC–DEAC (20.30).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .