Fogynak a fordulók az alapszakaszban, így minden egyes megszerzett pont valóságos kincset ér a futsal NB II. Keleti csoportban.

Mándi László (zöld mezben) és a Csenger hatpontos meccsen gyűrte le a lilákat Fotó: Kákos Dávid

Kiváltképp igaz ez a Csenger esetében, amely a felsőházi rájátszásra hajt (az első hat helyezett szerez jogot minderre…), márpedig ebben a „műfajban” a hétfő estére rendelt ellenfél közvetlen riválisnak számít. Ráadásul az Újpest felettébb motiváltan kezdett, kétgólos előnyt szerzett, az öltőzben maradt szatmári brigád azonban begyújtotta a rakétát – a szünetig fordított. Ami perdöntő tényezőnek bizonyult, mivel a folytatásban sem lazított szorításán a Szilágyi-brigád, amely nem kétséges: „hatpontos meccset” nyert, lerázva magáról a lilákat. De a játszma még nincs lefutva, nagy a tolongás a Csenger mögött…

Mindeközben a szép veretlenségi sorozatot épített Nyírbátornak meglehetősen emberes feladat jutott, az ugyancsak a felsőházi csatározást jelentő helyekért bejelentkezett Gyöngyös vendégeként mutatta meg magát. És elképesztő összecsapást bukott el. A vendégek ugyanis a második játékrészben 4–0-ra vezettek, innen támadtak fel a hazaiak, akik a hajrában 5–4-es előnybe kerültek. A nyírségiek egyenlíteni tudtak, majd az utolsó másfél percben előbb büntetőt, majd tízméterest (kisbüntetőt…) is elpuskáztak – megásva saját sírjukat.

NB II., Keleti csoport, 18. forduló

Csenger Futsal–Újpest 6–4 (3–2)

Csenger, 250 néző, v.: Szabó F., Takács I.

Csenger: Juhász S. – Lengyel M., Mándi L., Pálfi I., Pankotai I. Csere: Katona P., Bálint L., Csorvási Á., Dávid R., Gaál K, Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Pálfi I. 2, Dávid R. 3, Lengyel M., Mándi L., illetve Horváth L. 3, Kavalecz M.

Szilágyi Sándor: – Az Újpestet legyőzni mindig jó érzés. Változatos, jó iramú, nagyszerű hangulatú mérkőzésen a játék összképe alapján megérdemeltünk nyertünk a jó erőkből álló lilák ellen. Ezzel a győzelemmel tettünk egy nagy lépést céljaink elérése érdekében, de még nem dőlhetünk hátra.

Gyöngyös–Nyírbátori SC 6–5 (0–2)

Gyöngyös, 150 néző, v.: Deme R., Bátori Cs.

Nyírbátor: Tóth K. – Kovács B., Szilágyi G., Juhász B., Balogh P. Csere: Horváth N., Kovács E., Baksa Cs., Nagy T. Megbízott edző: Baksa Csaba.

Gól: Csocsánszki D. 2, Sári Cs. 2, Marosi J., Berkes L., illetve Nagy T., Berkes L. (öngól), Balogh P., Kovács E., Szilágyi G.

Baksa Csaba: – Agyonnyert mérkőzést „sikerültֲ” elveszítenünk. De jó úton haladunk…

További eredmények: Kincsem Lovaspark–Berettyóújfalu 3–4, Kecskemét–Ferencváros 1–5, Kistarcsa–Kartal 1–4.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 44 pont, 2. Kartal 34, 3. Kecskemét 29, 4. Csenger 27, 5. Gyöngyös 26, 6. Újpest 22, 7. Kazincbarcikai Ördögök 22, 8. Kistarcsa 21, 9. Berettyóújfalu II. 16, 10. Nyírbátor 10, 11. Kincsem Lovaspark 8.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .