Január elején rövid hír tudatta: Cipf Dominik három éves szerződést kötött a Budapest Honvéd élvonalbeli futballcsapatával. Az U18-as válogatott szélső a nyíregyházi Bozsik Akadémiáról indulva nőtte ki magát – szó szerint.

Cipf Dominik pillanatnyilag a törökországi edzőtáborban gyűjti az erőt a bizonyításra Fotó: Sinkó Gábor

Rá is igaz, az alma nem esett messze a fájától, édesapja anno szintén játszott – több szabolcsi csapat mellett – a Honvédban, no meg Kisvárdán és Nyíregyházán is. A tizenhét esztendős „kicsi” ősszel két NB I-es mérkőzésen mutathatta meg magát kispesti színekben, immáron pedig jöhet a folytatás! Ami momentán törökországi edzőtábort jelent, ahol természetesen az ifjú titán is társaival gyűrődik.

– Amikor 2010-ben elkezdtem focizni, akkor még a Nyírsuliban, Nemes Sándor volt az edzőm – idézte fel pályafutása elejét Cipf Dominik. – Egy év múlva megkaptam az első díjamat itt, én lettem az „Év játékosa”. Mielőtt jól éreztem volna magam, megsérültem, hat hónapig kénytelen voltam az oldalvonal mellől figyelni a többieket. Visszatérésem után nem sokkal felkerültem az idősebbekhez, ahol Virágh István irányításával fejlődhettem. Itt kötöttem a legtöbb máig tartó barátságomat, és Pista bával is tartom a kapcsolatot. Majd a Honvéd ellen volt bajnoki meccsünk és ott figyelt fel rám Isa Gábor edző.

Cipf Dominik 2015-ben engedett a hívó szónak, ami ennél is lényegesebb: a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia tagjaként megragadta az esélyt és bejátszotta magát a „nagyok közé”. De! A neheze most következik, folyamatosan bizonyítani kell, hogy valóban érett a profi futballra. Akkor pedig előtte a világ.

– Egy pár hétig nem tudtam még a csapattal edzeni, ugyanis volt egy pajzsmirigy műtétem, és ugye azzal pihennem kellett. Eleinte nehéz volt a család nélkül, de egyre jobban hozzá szoktam a „pesti” élethez”. De ott volt a foci, ami gyorsan elfeledtette velem a honvágyat és persze, hamar barátokra is szert tettem, akik szintén sokat segítettek. Szeretnék külföldre szerződni, amint taktikailag, valamint technikailag elérem a felnőtt futballhoz elengedhetetlen szintet, bár előbbivel lesznek inkább a gondok. Azért dolgozom, hogy minél több játélehetőséget érdemeljek ki NB I-ben, ezen kívül nagyon fontos az is, hogy rendszeresen kivívjam a meghívót a korosztályos válogatottba.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .