Dupla csapás érte szeptember derekán a Vásárosnaményt. A hatodik fordulóban kidőlt Szabó Roland, a megyei első osztályú futballcsapat frontembere, ráadásul viharos körülmények között, a 94. percben bukta el 3–2-re az ominózus nagyhalászi fellépést. Mindkét esemény fájt, a huszonnégy esztendős támadónak különösen, elvégre hosszú időre „kifeküdt”.

Szabó Roland már a visszatérést tervezi, ami azért nem holnap lesz… Fotó: magánarchívum

Holott a nyáron az NB III-as Nyírbátortól igazolt csatár mindaddig megbízhatóan termelte a gólokat (összesen ötször köszönt be az ellenfeleknek…), olyannyira, hogy a végül minden szempontból balul elsült a halászi összecsapáson mindjárt a harmadik percben betalált. Nem egészen félóra múlva pedig beütött a krach…

– Egy rossz lépés után megreccsent a jobb térdem, még visszamentem a pályára, utólag már azt mondom, hogy ezt nem kellett volna – ecsetelte az eseményeket Szabó Roland. – Nem sokkal később egy irányváltásnál megint beleroppant, és ennyi… Elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem, szóval tudtam, hogy ebből jó ideig nem lesz foci. Annál is inkább, mert sajnos, korábban a másik térdemmel is volt probléma, nagyjából hasonló szituációban történt akkor is a baj, szintén egy rossz mozdulatra faragtam rá. November 23-án Tatán megműtöttek, a mankót egy hét után eldobhattam, majd pihentem, december közepe óta pedig gyógytornára járok.

Szabó Roland egyelőre nem tehet egyebet, mint szigorúan végrehajtja az előírtakat. És, persze reménykedni a mielőbbi teljes felépülésben.

– Jól halad a felépülésem, legalább fél éves kihagyást jósolnak az orvosok, ami elméletleg májusi visszatérést feltételez. Mondjuk, az előző sérülésnél nyolc hónappal múlva léptem először pályára, és hát az az igazság, nem szeretnék kockáztatni, csak százszázalékos állapotban szeretnék ismét játszani. Az ilyesmi soha nem jön jókor, éppen kezdtem belelendülni, egyre jobban ment a futball, nagy balszerencse, hogy így jártam. Ráadásul a csapatnak sem úgy sikerült az őszi szezon, ahogy terveztük, szerettem volna segíteni…  Mivel a nyáron érkeztem Naményba, bennem volt a bizonyítási vágy, hisz helyi gyerek vagyok, a saját szurkolóinknak akartam megmutatni, mennyit érek. Másként alakult, de azon leszek, hogy a jövőben a pályán viszonozzam a törődést.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .