Megkezdődött a játékvezetők hagyományos dzsemborija: ezúttal Miskolc a házigazdája az immár 14. Sípmesterek Fesztiválnak.

A piros mezes szabolcsi csapat egyáltalán nem vallott szégyent Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Ilyen, amikor a hóhért akasztják. Vagyis, az ország valamennyi megyéjéből (plusz Budapest) érkezett sporik próbálják a pályán bizonyítani, nem csak dirigálni – futballozni is tudnak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes tagjai péntek este már a borsodi városban hangoltak, hajnal kettőkor már mindenki ágyba bújt, ami jelen esetben kimeríti a sportszerű felkészülés fogalmát… Szükség is volt bátorságot meríteni, másnap ugyanis azonmód a torna egyik nem is annyira titkos favoritjának tartott Pest megye ellen nyitották a csoportcsatározást. A mieink dicséretes 2–2-es döntetlent csikartak ki, a gólokat Lipcsei Márk és Goneth Béla jegyezte.

Mint kiderült, a következő rivális, Fejér megye sem piskóta haderőt képviselt, ehhez képest Lipcsei, majd Kosztyu találataival két „fával” vezetett Szabolcs, amikor a dunántúli brigád vészkapus megoldásra állt át, majd három perc alatt négy gólt berámolva fordított, bár Sándor Csaba kozmetikázott a különbségen, a vége 5–3 – oda. Lipcsei klasszikus mesterhármasával Somogyot sikerült elkalapálni a harmadik fellépésen (3–1), míg a szombati záróakkordként Csongráddal szemben úgy maradtak 2–1-re alul a keletiek, hogy négy másodperccel a befejezés előtt kapták a meccset eldöntő gólt.

Emígyen a szabolcsi különítmény negyedik lett csoportjában, a vasárnapi folytatásban a 13–16. helyért játszik. A célt azért már elérték, szerény tervük szerint a tök utolsó pozíciót szerették volna elkerülni…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .