Más volt ez a karácsony, mint a legutóbbi. Markovics Dávid alig több, mint egy esztendeje szembesült a lesújtó hírrel: agydaganatot diagnosztizáltak az orvosi vizsgálat során.

A legfontosabb: Markovics Dávid jól van! Fotó: magánarchívum

A huszonkét éves futballista azóta kezelésekre járt, állapota pedig rohamosan javul. Az akkor még a megyei első osztályban szereplő, időközben kiesett kótaji csapat ifjú játékosa – a korábbiakkal ellentétben – arról sem tett le, hogy visszatérjen a pályára! Bár tisztában van azzal, mindaddig hosszú utat kell bejárni.

Ennél talán jóval lényegesebb, hogy teljes életet él, baráti körben pedig focizgat azért

– Köszönöm szépen, jól vagyok – tudatta a legfontosabb hírt Markovics Dávid. – Néhány napja voltam kontrollon, novemberben pedig egy MRI-vizsgálaton, az eredmény jó, azt mondták, a biztonság kedvéért szükség lesz még egy sugárkezelésre, amit Gamma késsel hajtanak végre, ez azt jelenti, hogy pontosan, célirányosan arra a helyre képesek lőni milliméter pontossággal a sugarat, ahová kell. Tényleg semmi bajom. Igen, járok focizgatni a haverokkal a Filo-csarnokba, úgy érzem, egyre többet bírok. Ahhoz képest, hogy egy évet teljesen kihagytam, elsőre másfél órát nyomtam, 10-15 perc volt kritikus, amíg felvettem a ritmust, utána szabályosan jól esett mozgás. Pláne, hogy még néhány gólt is rúgtam…

… És, persze Markovics Dávid számára az ünnepek is másként teltek, mint tavaly.

– Egy éve ilyenkor vártuk a a szövettani eredményt, szerintem éppen azért nem küldték karácsony előtt, hogy ne keseredjünk el, utána árulták el, hogy rosszindulatú daganatom van.  Akkor még be volt kötözve a fejem, most ez a veszély már nem fenyeget, lényegesen nyugodtabb volt az ünnep.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .