Noha a pátrohai ificsapat „csak” ötödik a tabellán, az idény első felében magasan a legtöbb gólt – kilencvennégyet – rámolta be az ellenfeleknek.

Mikó Levente pályafutásában édesapja jelenti az egyik legfőbb támaszt Fotó: facebook

Mindennek majd harmadár Mikó Levente „szállította”, aki harmincegy találattal őszi gólkirállyá avanzsált. A tizenhét éves titán nem éppen izompacsirta, de ugyebár Messi sem az óriások földjéről származik, azért mégis egész magasra jutott…

Szóval, a madárcsontú csatár is szárnyalt, legalábbis ezen a szinten jó ütemben termelt.

– Ahhoz képest, milyen nehezen indultunk, egész jól alakult minden – súgta meg Mikó Levente, hogy nyáron nem volt minden fenékig tejfel. – A felkészülés kezdetén kevesen voltunk, a faluban, a baráti körből szedtük össze a társaságot és egészen jó kis csapat jött össze. A társak pedig nagyban segítettek engem, innen is köszönöm nekik.  Tavaly egész szezonban szereztem harminchatot, most félszezon alatt csaknem ugyanennyit, meccsről meccsre éreztem, hogy egyre jobban megy a játék. Korábban Kisvárdán fociztam, és hát, hogy is mondjam, nem igazán éreztem a bizalmat, kevés lehetőséget kaptam, itt ilyen szempontból nem volt gond, szinte azonnal meghatározó embernek számítottam. Kérem azt is írja le, Tarpán, az akadémián kezdtem el a foci pályafutásom, ahol az alapokat megtanulhattam, mindezért az akkori edzőknek és vezetőségnek hálával tartozom.

Mikó Levente számára nem is olyan apró probléma, hogy száznyolcvan centis magasságához ötvenöt kilogramm párosul, ami édeskevés ahhoz, hogy legyűrje a védőket. Bár, így is hatékony, de a feljebb lépéshez nem ártana némi muszkli…

– Szeretnék magasabb osztályban futballozni, ezért megpróbálok mindent megtenni, sajnos, volt, hogy mindez a tanulás rovására ment. Anyuék nem is nézték jó szemmel, mondták is, ha nem lesz jó a tanulmányi eredményem, akkor lőttek a focinak.  Muszáj volt belehúzni a suliban, ami szerencsére sikerült, úgyhogy most nincs ilyen akadály. Tudom, fizikailag erősödni kellene, de hiába jártam kondizni, egyelőre sehogy sem megy, nem jönnek rám a kilók… Pedig jó lenne most gólkirálynak lenni, mert még soha nem voltam!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .