Jól el vannak eresztve gólvágókkal a vámosorosziak. A megyei másodosztályú futballcsapat két fronton is legjobb tüzért dobhatta harcba: „nagyoknál” Szabó Antal (minderről korábban már megemlékeztünk…), míg a „kicsiknél, vagyis a Kelet-Magyarország csoport ifjúsági bajnokságában Balku Péter lett az őszi gólkirály.

Balku Péter jól megnézte magának a kaput: huszonhat alkalommal talált be az ősszel Fotó: Orosz Máté

. A tizenkilenc éves támadó huszonhat találattal vitte el a pálmát.

– A csapattársaim nagy segítséget nyújtottak, sokszor szerencsém is volt, meg aztán próbálok mindig jó időben, jó helyen lenni – fogalmazott profikat megszégyenítő módon a vámosoroszi U19-es együttest erősítő Balku Péter. – Azt gondolom, egy csatárnak ez a dolga, a nehezebb meccseken is legalább egyszer tudjon villanni, rangadókat eldönteni. Magyarán, egy helyzet is elég legyen, hogy sikerhez segítse a csapatot. Igaz, így is maradt bőven a lábamban, szóval van hová fejlődnöm. Sajnos, későn kezdtem el futballozni, azt kell mondjam, tizenkilenc évesen már komoly szintre aligha juthatok el, de ahol éppen játszom, szeretném kihozni magamból a maximumot.

Akárhogy is fáj, Balku Péter számára bizonytalan a folytatás. Az ifjú titánra ugyanis orvosi beavatkozás vár, ami kérdéssé teszi, meg tudja-e „védeni” helyét a ranglista élén.

– Dolgozom a foci mellett, ráadásul november elején megsérültem, egy rossz mozdulat következményeként elreccsent a térdem, ami műteni kell. Ha mindez igaz, januárban fekszem be, egyelőre kérdéses, hogy tavasszal mikor tudok beszállni. Sajnálom, mert ez a szezon nagyon kifuthatott volna…  Öt, vagy hat meccs után már húsz gólnál tarottam, majd jöttek a problémák, emiatt visszaestem. Az is érdekes történet, hogy tavaly lettem csatár, korábban védőt, vagy jobb oldali futót játszottam, amikor Riskó Tibor átvette az ificsapatot, az edzéseken úgy látta, hogy jobb lenne, ha elől futballoznék. Lehetőséget adott a meccseken, jöttek a gólok, így ezen a poszton ragadtam. Szerencse, hogy ilyen edzőnk van, akire ebben a tekintetben is fel lehet nézni.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .