A közösségi oldalon, konkrétan a Facebookon, NB III-as csoporttagok bevonásával szavazást hirdettek, mégpedig ama kérdéssel: ki volt a Keleti csoport őszi idényének legjobb játékosa?

Benkő Balázs pályán nyújtott teljesítményét a nyugodt családi háttér segíti Fotó: magánarchívum

Nos, a voksok alapján Turcsik Tamás, a Tállya futballistája vitte el a pálmát, másodikként a nyírbátori Benkő Balázs „futott be”, míg a harmadik helyet a sényői Bodó Gábor csípte meg (utóbbiról külön cikkben emlékezünk meg…).

Vagyis, Benkő Balázs pályán nyújtott teljesítményét díjazták az érintettek, aligha véletlenül. Az októberben kipattant súlyos anyagi problémák dacára a Bátor a nyolcadik pozícióban posztol „féltávnál”, ebben nyilván elévülhetetlen érdemet szerzett a huszonnégy esztendős hátvéd.

– Tisztában vagyok vele, hogy nem szakmai, sokkal inkább szimpátia alapján működik ez a szavazás, mindenesetre szeretném megköszönni azoknak, akik rám gondoltak – fogalmazott rutinos rókákra valló módon Benkő Balázs. – Úgy érzem, amikor játszottam, akkor jól ment a futball, sajnos, közbejött egy bokasérülés, emiatt négy bajnokit és a Szpari elleni kupameccset kénytelen voltam kihagyni, különösen az utóbbi fájt, mert nem léphettem pályára korábbi klubom ellen.

Nem Benkő Balázs tisztsége a háttérben történő gondok tálalása, mindazonáltal nem igazán megkerülhető a téma.

– Tény, nehéz helyzetbe kerültünk az idény derekán, erről nem igazán szeretnék beszélni, mivel nem az én kompetenciám, egyelőre annyit tehetek, mint a többiek, várjuk és reméljük a pozitív fejleményeket. Beszélgetve a csapattársakkal azt tapasztalom, ha minden rendben lenne, a keret nagy része szívesen maradna. Fiatal a társaság, jó a közösség, külön kiemelném Szilágyi Krisztián edző szerepét, aki civil munkahelyén pedagógus, ennek megfelelőn kiválóan kezelte a szituációt, tartotta bennünk a lelket. Ez nem kamuszöveg, a színtiszta igazság. Így sikerült legyőzni a két legfőbb bajnokaspiránst, a Szolnokot otthon, a Jászberényt pedig idegenben. Egyébként két rosszul elsült mérkőzés kivételével talán mondhatom, rajtunk nem múlt semmi…

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .