Csoma Dezső „kiesett” a felnőtt futballból, de nem veszett el. Csak átalakult. Legalábbis a tevékenységi köre.

Csoma Dezső jókor van jó helyen Fotó: magánarchívum

. A szakvezető az „Arccal a vasút felé” szlogent sutba vágva momentán egy meglehetősen fontos, ha nem a legfontosabb irányba veti figyelmét. A foci berkein belül maradt csak éppen más vonalon – az utánpótlásnevelés területén vállalt feladatot.

Ugyanakkor tény és való, a trénerrel korábban a Kótajjal megye egyes, a Szakollyal, miként az Újfehértóval megye kettes bajnoki címet nyert. Megfordult Mándokon (kétszer is…), Szakolyban, illetve Kállósemjénben is. Eddigi utolsó nagycsapata a másodosztályú Ajak volt, amelyet öt ponttal vett át az őszi idény hajrájában, majd harminchét egységet szerezve simán bent tartott a Nyírerdő csoportban. Két esztendeje a Filo Sportcentrum kötelékében dolgozik, párhuzamosan két korosztályt, az U17-es, valamint és U19-es együttest irányítja.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a felnőtt futball közege, de igazságtalan lennék, ha azt mondanám, nincs jó dolgom a Filónál – fogalmazott Csoma Dezső. – Nagyon korrektek velem szemben, szabad kezet kapok a munkámhoz, egyáltalán nem szólnak bele, ezt pedig manapság illik értékelni. Mindemellett hál’ istennek nagyon sok a gyerek, folyamatosan érkeznek az én korosztályomhoz, ami azért talán jelent valamit. Több tehetséges fiatalt kiszemeltek a magasabb osztályú klubok: három játékost akart vinni például a Videoton, de ők nem akartak maradni ott… Most voltak hárman egy hétig a Honvédnál, egy tizenhat éves srácot elvitt a Debrecen, jó néhányan pedig a megyei csapatokban szerepelnek.

Csoma Dezső szerint pillanatnyilag jókor van jó helyen, elvégre a kicsikkel is nagyot lehet alkotni.

–  Egyelőre itt érzem otthon magam, persze, és az is igaz, olyan gyorsan történnek az események, rohan az idő, hogy lassan kiesek a megyei foci vérkeringésből.  Elnézve a jelenlegi állapotokat, nagyon meg kell fontoljam az esetleges váltást, annál is inkább, mivel a Filónál megbecsülnek, ami mostanság nem mindenhol jellemző…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .