A megtévedt bárányt megpróbálják visszaterelni a nyájba. Mindez Tóth Zoltán esetében annyit tesz, az egykori mátészalkai „futballisten”, aki korábban tagja volt annak a Szparinak, akkortájt NYVSC, amely 1992 június 28-án, a nyíregyházi labdarúgás talán legizgalmasabb mérkőzését játszotta Szombathelyen.

Tóth Zoltán hosszú kihagyás után tér vissza a megyei fociközegbe Fotó: Varga Gyula

. Az 1–0-ra megnyert hazai meccs után a visszavágón tizenegyespárbajban sikerült legyűrni a Haladást, egyben kiharcolni a feljutást az NB I-be. Csocsó (évtizedek óta ezen a becenéven „fut”…) a szalkai egylet színeiben jónéhány NB III-as összecsapáson villantott, majd edzője volt az MMTK-nak. Olyannyira szívére vette a csapat sorsát, hogy 2008-ban egy szürke márciusi napon szívinfarktust kapott, a debreceni klinikán stabilizálták állapotát.

Azóta keveset hallottunk felőle, eltűnt a megyei közegből, egészen eddig a pillanatig. Miként azt már megszellőztettük, Csocsó a másodosztály Kelet-Magyarország csoportban szereplő, az őszi idényt a tabella tizenkettedik helyén záró Kocsord kínált számára esélyt a visszatérésre – Jónás Zsigmond edző segítője lesz.

– Hívogattak ide-oda, de őszintén szólva sokáig nem éreztem késztetést feladatot vállalni – árulta el Tóth Zoltán, aki hosszú kihagyás után adta be ismét a derekát. – Kicsit elegem lett a futballból, a játékos pályafutásom befejezése után tizennégy évet nyomtam végig egyhuzamban, legutóbb az utánpótlásban ténykedtem, de úgy éreztem, ki kell szállnom. Most Jónás Zsigmond barátom megkeresett, akit régóta ismerek, ráadásul régen együtt dolgoztunk Mátészalkán, így elgondolkoztam a visszatérésen. Ahogy tapasztaltam, Kocsordon minden feltétel adott, szeretnének folyamatosan továbblépni, mindemellett annyira korrektek voltak, hogy nem tudtam nemet mondanom. És, hát újra hiányzott a foci, persze, nem mindenáron, nem mindenhol. Ehhez a munkához viszont maximális kedvem van, a becsvágy is dolgozik bennem, remélem sikerül közösen valami szép eredményt elérni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .