Rablóból lesz a legjobb pandúr. Mindezt fényesen alátámasztja Kosztyu János története, aki a nagykállói, tuzséri, valamint kisvárdai együttes tagjaként élményekben, főként pedig eredményekben gazdag, két évtizedre nyúlt futballkarriert mutathatott fel.

Kosztyu János számára nem csak egy megállapodás köttetett

A negyvennégy éves úriember kereken tíz esztendeje hivatást váltott – a jubileum megkoronázásaként 2018-ban a legjobb megyei játékvezetője címet érdemelte ki.

– Meglepődtem a döntésen, bár titokban reménykedtem, mert jó évet zártam, sőt, talán megkockáztathatom, a korábbiakra sem lehetett panasz – árulta el Kosztyu János. –  Nyilván nagyon jól esett az elismerés, meghatódtam, amikor mondanom kellett néhány mondatot a díjátadót követően. Szerencsésnek vallhatom magam, játékosként is sikeres pályafutás áll mögöttem: többször nyertünk a bajnokságot az aktuális csapatommal, az NB III-ig jutottam, munkahelyi elfoglaltság miatt Tuzséron már nem vállaltam az NB II-es szereplést. A kisvárdai korszakban bokasérülés hátáltatott, a visszavonulás után pedig szerettem volna a foci kötelékében maradni, így jelentkeztem játékvezetőnek.

Kosztyu János szerényen elhallgatta, hogy sporiként néhány rendkívüli esemény részese lehetett. A legnagyobb visszhangot kiváltó akciója kétségtelenül az volt, amikor 2017 tavaszán lélekjelenléte, és persze segítő szándéka tragédiát előzött meg. A Bozsik Akadémia–Sajóvölgye Focisuli U17-es meccsen egy ütközést követően a vendégek kapusának hátracsúszott nyelvét kihúzva életet mentett!

– Mindenem a labdarúgás, enélkül nem is tudnám elképzelni az életemet – nyomatékosította Kosztyu János. – Ugyanakkor nehéz hétről hétre úgy teljesíteni, hogy a csapatok, kiváltképp az edzők, a közönség elvárasainak megfeleljek. Úgy érzem, az idők során elfogadtak, mert tapasztalhatják, igyekszem a legjobbat nyújtani, ami számomra teljesen természetes.  Ameddig bírom és az egészségem engedi folytatni kívánom, ráadásul nem mellékes tényező, hogy a családomra nyugodtan támaszkodhatok: a belső megállapodás szerint a hét vége egyik napját feláldozhatom a fociért és akkor apait-anyait beleadok. Idén kifejezetten jó meccseket vezethettem, rangadókat kaptam, ezek éltetik az embert, itt tudja megmutatni, mennyit ér!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .