A magyar futballban, az amatőr szférában pedig kiváltképp sokan nyavalyognak azon: miért ez, miért az játszik, minek annyi „légiós”, mikor ott vannak a hazai futballisták.

„Elnyúló” harcra készülnek a tiszavasváriak Fotó: Bereczki Zoltán

Amikor utóbbiak kapnak főszerepet, akkor meg éppenséggel az a baj, hogy ne adj’ isten nem jönnek az eredmények. Nos, Tiszavasváriban a nyáron gyökeres fordulat történt: a megyei első osztályú csapat jelentősen megfiatalodott, a keretben hemzsegnek a helyi kötődésű emberkék. Más tészta, mindebből az sült ki, hogy az együttes egyelőre sereghajtó…

– Teljesen új helyzet állt elő a nyáron, ehhez nem mindenki tudott alkalmazkodni – merengett a közelmúlton Nagy István, a Tiszavasvári ugyancsak júliusban kinevezett edzője. – Volt olyan, akitől többet vártam, vezérszerepet szántam neki, de ennek a tisztségnek eddig nem sikerült megfelelni. A játékosok nagy része viszont a nehéz szituáció dacára odatette magát. A visszajelzések, és a saját tapasztalatom alapján nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy jó úton haladunk. A szerzett pontok száma nem tükrözi híven a csapat fejlődését, leginkább a rutin hiányzik, ez visszaütött a meccseken. Gyermeteg hibákat követtünk el, ami többször padlóra vitte a csapatot, ez megint csak a tapasztalatlanság hiányával indokolható. Előfordult, hogy ennek ellenére fel tudtunk állni, de az eredményt megtartása meghiúsult.

Ha valaki, a nem nyeretlen kétéves Nagy István tisztában van azzal: kőkemény feladat lesz az utolsó pozícióból startolva, a ponthátrányt figyelembe véve elkerülni a kiesést.

– Azt megígérhetem, hogy minden meg fogunk tenni a bennmaradás érdekében, mert nem adtuk fel! Számolni kell velünk, januárban pedig kiderül, jelen körülmények között együtt marad-e csapat, egyelőre úgy fest, ez megvalósul.

Vasvári variációk

A Tiszavasvári megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Tiszavasvári   15            2              –            13           16–49    6

Hazai pályán:     8              2             –             6             10–26    6

Idegenben:        7              –             –             7             6–22      –

Házi góllövőlista. 4 gólos: Bolega Sándor, Szolyka Gergő. 2 gólos: Száraz Ádám. 1 gólos: Bakos Tibor, Demkó Bence, Szolyka Tamás, Tóth László, Ujj Levente, Vadász Dávid.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .