Ráijesztett a családra, barátaira, ismerőseire Kozma József. A nyíregyházi labdarúgás hőskorszakának egyik emblematikus figuráját légzési nehézségekkel kórházba szállították, a jó hír pedig az: időközben sikerült stabilizálni állapotát.

Kozma József remélhetőleg még sok időt tölthet unokái körében Fotó: magánarchívum

És most kivételesen hadd legyek elfogult, a Szpari történetében először – nevezetesen 1980-ban – az élvonalba jutott csapat tagjaiért kivétel nélkül lehetett rajongani, de számomra Kicsi volt „a” futballista. Akkortájt még nem futóbajnokságról szólt a játék, „kis Kozma” viszont mintha Duracell elemmel működött volna, a kezdés előtt felhúzták és az utolsó percig hajtott – kifulladásig. No és persze, focizni is nagyon tudott, nem véletlenül számított abszolút közönségkedvencnek.

– Majdnem megfulladtam szerdán, szerintem lenulláztam magam, mert nagyon belevettem magam a munkába – nyilatkozta a hatvanhat esztendős Kozma József. – Ennek most megittam a levét. Alig kaptam levegőt, úgy hozott be a mentő. Mindenkinek megvan írva a sorsa, sajnos, egészséget megvenni nem lehet. De élni akarok, ott van a négy unoka, őket nem hagyhatom itt, nekem még dolgom van a földön. Megnyugtatok mindenkit, nem adom fel! Remélem van még bennem néhány jó év, az viszont biztos, a cigit egy életre eldobtam!

Az igazán biztató fejlemény, ha minden jól megy, Kozma József néhány nap múlva hazatérhet.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .