Szalkai specialitássá vált, hogy az idény hajrájában edzőváltás történik a megyei első osztályú futballcsapatnál.

A mátészalkaiak nem szeretnének elköszönni a megyei első osztálytól Fotó: Bereczki Zoltán

Korábban Siska Attila, Fogarasi Zoltán, majd Opre Mihály távozott menetközben, ezúttal Marius Botan alatt reccsent meg a kispad az őszi finisben. Szó se róla, a szatmári egylet nem tündökölt, az idegenbeli mutató egyenesen tragikus. Hogy még sincs gyászban Mátészalka annak műve, hogy az utolsó négy fellépésre kinevezett, időközben posztján megerősített Tempfli Imre játékos-edző irányításával sikerült menteni a menthetőt.

– Valószínűleg azért ragadtunk be, mert a nyári felkészülés során a tervezettnél két edzéssel kevesebbet tudtunk megvalósítani… – fogalmazta meg kissé rejtélyes üzenetét Papik Zoltán, a Mátészalkai MTK szakosztályvezetője. – Különösebb változás a tavaszi kerethez képest nem történt, frissítésként két játékos érkezett, azt gondoltuk, a legnagyobb erősítés az, hogy együtt maradt a csapat. Valamilyen oknál fogva, mégsem állt úgy össze a társaság, ahogy azt elképzeltük. Ugyanakkor az edzőváltás után az utolsó négy őszi fordulóban bebizonyították a fiúk, hogy van bennük kurázsi, lehet rájuk számítani.

Papik Zoltán hangot adott azon reményének, hogy a folytatásban elmozdul a veszélyzónából a Szalka.

– Hatékony téli felkészüléssel, minimális változással a keretben, előrébb tudunk végezni a táblázaton, mert a csapatban benne van ennek esélye. Annál is inkább, mert az együttesben rejlő potenciál, amikor nagy baj volt, ebben az évben már kétszer megmutatkozott. Hozzáteszem, a Mátészalka többször szerepelt a zuhanyhíradóban, úgy néz ki, eloszlanak a sötét felhők, köszönhetően a város és az egyesület vezetőségének. Innentől kezdve rajtunk a sor, hogy bizonyítsuk, megérdemeljük a belénk vetett bizalmat.

Szalkai szilánkok

A Mátészalka megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Mátészalka     15             4            2             9             20–30    14

Hazai pályán:     9              4             1             4             15–17    13

Idegenben:        6              –             1             5             5–13      1

Házi góllövőlista. 4 gólos: Lyáh Artúr, Tempfli Imre. 3 gólos: Hevele Márk. 2 gólos: Ozsváth Szabolcs, Simonka Richárd. 1 gólos: Barnucz Gergő, Bodó László, Csák Milán, Tóth Péter. Öngól: Deskó Dávid (Vásárosnamény).

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .