Alapesetben régen rossz, ha egy újonccsapat olyan harmatos hazai szerepléssel rukkol elő, mint a Csenger az őszi szezonban.

Az egyetlen otthon megnyert meccset, a Tarpa ellen Bodó Richárd (labdával) duplája döntötte el
Fotó: Kákos Dávid

A megyei első osztályú futballegylet egyszer nyert az egyébként „baba” saját katlanjában, kész szerencse, hogy eme zsenge teljesítményt idegenbeli bravúrokkal kompenzálta. Így is borítékolhatóan izgalmas tavasz elé néz a Csík-alakulat, amely a megkapaszkodásért kénytelen hajtani.

– Az utolsó fordulóban elért győzelem Fehérgyarmaton, talán és remélem, újra hitet ad azoknak, akik a csapat bennmaradásában bíznak, hisznek – merült a részletekbe Csík Tibor, a Csenger nyáron munkába állt edzője. – Mert a hit a csapatban bizony egyes vesztes mérkőzések után igenis megingott. Teljesen jogosan; sok kapott, kevés szerzett gól, egyéni hibák meccsről meccsre, vereségek olyan mérkőzéseken, amelyeken minimum döntetlen lett volna elfogadható. Ez volt, ezt éltük át, megtapasztaltuk saját bőrünkön ennek az osztálynak az elvárásait. Akadtak mérkőzések, amikor felnőttünk a feladathoz, ekkor pontokkal gyarapodtunk, sajnos, ezek nem voltak elegendőek, hogy nyugodt téli vakációnk legyen. Nem szeretnék a médián keresztül egyénekről véleményt mondani vagy kritizálni, ezt majd a vezetőségi tagokkal fogjuk kielemezni, kibeszélni. Fontos számunkra (edzők és játékosok), hogy megértsük, ami az őszi szezonban pozitívumként jelentkezett megtartsuk és tovább fejlesszük, illetve ami kevésbé jó volt, azt iktassuk ki és ne ismételjük meg!

Csík Tibor mi mást mondhatna a folytatás kapcsán…

– …Egy a közös érdekünk, benn kell tartsuk a csapatot a megye egyben! Ehhez szükség lesz, hogy mindenki odategye magát az új év első edzésétől a bajnoki évad utolsó mérkőzéséig. Van potenciál bennünk és a tavaszi szezonban be is fogjuk bizonyitani! Hajrá Csenger! BUÉK 2019-ben minden csapatnak, sport szeretőnek és minden igazi magyar embernek!

Csengeri csemegék

A Csenger megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

14. Csenger 15   4             2             9              21–33                14

Hazai pályán:     8              1             2             5             6–18      5

Idegenben:        7              3             –             4             15–15    9

Házi góllövőlista. 4 gólos: Bodó Richárd, Kövesligeti László. 2 gólos: Balogh Árpád, Gaál Krisztián, Lengyel Marcell, Pálfi István, Veréczi Erik. 1 gólos: Lázin Botond, Mosdóczi Bence, Osváth Sándor.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .