Azt hinné az ember, ha egy csapat, jelesül a Balkány valamennyi őszi bajnoki fellépésén a kapuba talál – nagy baj már nem lehet.

Meglehetősen „lyukas volt” a balkányi hátsó alakzat az őszi idényben Fotó: facebbook/balkanyse szurkolói oldal

Ehhez képest a megyei első osztályú számára meleg a pite, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy ha nem is zsákszámra, de hátul is „szépen” kapta gólokat. Olyannyira, hogy ebben a mutatóban egyetlen rivális, a sereghajtó Tiszavasvári múlta felül a Mirgai-legénységet. Így persze, már kevésbé csodálható, hogy a veretes múltú egylet alighanem a kiesés megúszásért kénytelen hadakozni a tavaszi folytatásban.

– Amikor elkezdődött a nyári felkészülés, majd leigazoltam Viscsák Györgyöt és Vajda Artúrt, tudtam, hogy a támadójátékunk még erősebb, miközben a védelmünk stabil lesz – bocsátkozott mélyebb elemzésbe Mirgai László, a Balkány edzője. – A felkészülési meccseken nagyon biztató volt a teljesítményünk, akkor biztos voltam abban, hogy ott lehetünk az élbolyban. Erre a bajnoki nyitány előtt néhány nappal kiderült, hogy a hátvédek közül Kondor Milánt, illetve Jakab Richárdot műteni kell, Sallai Márk pedig családi okok miatt visszatért Kaposvárra. Ezzel a komplett védelmem kiesett, helyükre már képtelenség volt igazolni, ráadásul a frissen érkezett Viscsáknak két helyen eltört a lábfeje, mivel menetközben vették észre, hogy egy porcdarab is levált, ő félévre kidőlt. Talán most megműtik Kijevben…  Hozzáteszem, Csehilnek, Ohárnak, valamint Oniszikónak kisebb-nagyobb sérülésekkel is játszani kellett ősszel, mert a kispadon gyakran többségében csak ifisták ültek. Mint a megszerzett pontszámunk mutatja, a védelmünket nem tudtuk stabilizálni, pedig már csaknem mindenkit kipróbáltam hátul. Nagyon sok hibát követtünk el a védekezésben, hogy őszinte legyek, akik a kispadról beállva stabil kezdőkké váltak, nagy csalódást okoztak, többet vártam tőlük: az akarással nem volt gond, a képeségekkel annál inkább. Természetesen én is követtem el hibákat. Sokszor túlságosan kinyíltunk, megpróbáltam agresszív letámadással meglepni az elején az ellenfelet, a helyzeteink mindig megvoltak, de elől, sajnos Kállai Gabi ebben a szezonban láthatatlan volt, holott tőle sokat reméltünk. Az ellenfelek pedig könyörtelenül kihasználták megingásainkat, egy-két meccs kivételével az első félidőben már hátrányba kerültünk, pedig mindig úgy léptünk pályára, hogy ezt elkerüljük. Ilyen tehetetlen edzőként még nem voltam, többször is bele kellett volna nyúlnom a meccsbe, de nem volt kivel…

Mirgai László a pozitívumok mellett a balszerencsés momentumokat is felidézte.

– Jól játszottunk és eredményesen a Csenger, Kisvárda II, és Tiszavasvári ellen, illetve a Nagyhalásszal szemben is, utóbbitól mégis kikaptunk a 93. percben kapott góllal. Több ilyen peches mérkőzésünk akadt, amelyeken a 90-93. perc között szerzett gól az ellenfél. Egyedül az Ibrány ellen nem volt esélyünk. Két játékost azért kiemelnék: az első hét fordulóban Gelsi László, az utolsó nyolc meccsen Vajda Artút nyújtott kimondottan jó teljesítményt. A jövőt illetően, január 10-én kezdjük a felkészülést, nagy valószínűséggel Szlovákiában két edzőmeccsel nyitunk. Bízom abban, hogy a sérültek visszatérnek, illetve és két-három játékos igazolását tervezem, akik segíteni tudnak a bennmaradásért vívott harcban.

Balkányi böngészde

A Balkány megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Balkány    15  4             4             7             25–34    16

Hazai pályán:     7              3             1             3             14–11    10

Idegenben:        8              1             3             4             12–23    6

Házi góllövőlista. 6 gólos: Ohár Román. 4 gólos: Vajda Artúr. 3 gólos: Gelsi László, Potronai Márk. 2 gólos: Hamar Gergő, Kállai Gábor. 1 gólos: Bogdanovics Igor, Jakab Richárd, Molnár Ferenc, Posta Norman, Vadim Onisziko.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .