Szemet szúró tendencia, hogy olyan csapatok, amelyek „ezer év” óta hazai pályán szinte sebezhetetlenek voltak, az őszi idényben többször bakiztak saját katlanjukban.

A naményiak figyelő tekintetüket az élcsoportra vetik a folytatásban Fotó: beregihirek.hu

Bezzeg idegenben a korábbinál jóval acélosabban teljesítettek – ebbe a vonulatba tökéletesen illeszkedik a Vásárosnamény. Ráadásul a megyei első osztályú futballegylet mindig akkor rázta meg magát, amikor már csaknem égett a ház, ezzel együtt a megcsípett nyolcadik hely után nem gyúltak örömtüzek…

– A nyáron jelentősen átalakult a csapatunk – elemezte az eseményeket Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője. – Nyolc játékos érkezett, utólag kiderült nem mindenkinek ment gördülékenyen a beilleszkedés. Mondjuk ki őszintén: nem teljesítettünk úgy, ahogyan szerettünk volna, vagy ahogy elvárták tőlünk. Nem kezdtük jól a bajnokságot, és a folytatásban is csak helyenként játszottunk jól és eredményesen. Azért fogalmazok így, mert előfordult, hogy hiába voltunk jobbak ellenfelünknél, mégsem tudtunk győzni. Itt elsősorban a három döntetlenünkre gondolok. Az az igazság, hogy olyan kapitális hibákat követtünk el, ami megmagyarázhatatlan és ebbe sokszor „belereccsentünk”, emiatt fontos pontokat vesztettünk. Minket is utolért az a bizonyos sérüléshullám, mint nagyon sok csapatot. Elvesztettük meghatározó játékosunkat, Szabó Rolit, akit már meg is műtöttek, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Egyben bebizonyosodott, az a játékos, aki több fronton szeretne helytállni, ez nem mindig sikerül és valamelyik csapat rovására megy, az pedig most mi lettünk. Kampec!

Dudás Zoltán arról is értekezett, ami fogódzott jelenthet a folytatásra.

– Mindenképpen pozitív a szerzett góljaink száma, illetve az idegenbeli szereplésünk, és azért voltak olyan győzelmeink, melyek, ha nem is gyógyítják be sebeinket, de legalább fertőtlenítik azokat. Itt szeretném megjegyezni – egy-két kivétellel – többször találkoztunk jó játékvezetéssel. Úgy érzem, több van a csapatomban, remélem játékosaim ezt be is fogják bizonyítani, persze ehhez szükséges, hogy Fortuna is velünk legyen. És végezetül szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik megteremtették a feltételeket és segítették az egyesületünket.

A Vásárosnamény megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Vásárosnamény 15         6             3             6             34–32    21

Hazai pályán:     8              2             2             4             12–15    8

Idegenben:        7              4             1             2             22–17    13

Házi góllövőlista. 10 gólos: Deskó Dávid. 5 gólos: Szabó Roland, Nagy Miklós, Puskás Ádám. 3: gólos: Schmidt Péter, Filep Richárd. 1 gólos: Bancsi Gábor, Danku József. Öngól: Nagy Ádám (Tiszakanyár).

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .