A tévéközvetítés jóvoltából ország-világ láthatta a Sényő-Carnifex–Ferencváros (0–4) Magyar Kupa-összecsapást.

Telt ház előtt rendezték a Sényő–Ferencváros kupamérkőzést, amely sokáig nem tűnt lefutottnak Fotó: szabolcsfociinfo,hu

Így azt is, amikor a 49. percben Marics Gábor megmozdulása következményeként tizenegyest ítélt Németh Ádám játékvezető a Ferencváros javára, mindemellett második sárga lappal leparancsolta a pályáról a hazai csapat csatárát. Mindezt 0–0-ás állásnál, ameddig a Fradi el sem találta a sényői kaput… A zöldek izlandi légiósa, Finnbogason bevarrta a büntetőt, a folytatás pedig már nem lehetett kérdéses – a két osztálynyi különbség miatt sem.

– Nyilván nem így terveztem a meccset, nem gondoltan, hogy csak ennyi időt leszek a pályán – sopánkodott Marics Gábor, a Sényő huszonkilenc éves futballistája. – A kiállítás után borzasztóan ideges voltam, próbálok megnyugodni, de nem igazán megy, azóta is ez jár a fejemben. Őszintén szólva, aprót löktem ugyan ellenfelemen, akinek sansza sem volt, hogy elérje a magasan beívelt labdát. Maradjunk annyiban, erősnek érzem az ítéletet, annál is inkább, mivel a mezőnyben legalább harminc hasonló szituáció történt, egyiket sem fújta be a játékvezető. És arra is kíváncsi lennék, fordított esetben nekünk megadták volna a tizenegyest? A tévedések elkerülése véget, nem szóltam be a bírónak, a szabálytalanságért kaptam a második sárga lapot, az már más kérdés, mit gondoltam magamban, legszívesebben miket mondtam volna…

Marics Gábor alighanem jó néhány napig emészti még magát, különösen, hogy az ominózus pillanatig egyáltalán nem tűnt lefutottnak a mérkőzés.

– Borzasztóan bánt, hogy ez a mozzanat döntötte el a meccset, mert mondhat bárki bármit, az ítélet döntően befolyásolta a végeredményt. Már előre látom, nem sokat fogok aludni éjjel, egyébként is szoktam rágódni a mérkőzések eseményein, most különösen van rá okom… Persze, nagy élmény volt a Fradi ellen játszani, ugyanakkor nem éreztem különösebb nyomást csapaton, amit szerintem látszott az első félidőben nyújtott teljesítményen. Minden úgy alakult, ahogy vártuk, azt sem tudom mondani, hogy olyan veszélyes lett volna a Ferencváros, szerintem kapura sem lőttek ekkor. Sajnos, már soha nem derül ki, mi lett volna, ha… Az biztos, számomra ez a meccs másért lesz emlékezetes, mint a többségnek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .