Soha nem látott napra virradt Sényő: az NB III-as futballcsapat a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a Ferencvárost fogadta.

Gagyi Sándor nem tudta hárítani a 11-est, Finnbogason góljával szerzett vezetést a Fradi Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Naná, hogy a nem egészen 1500 fős településen megállt az élet, illetve dehogyis: óriási felhajtás előzte meg a Fradi szerdai vendégjátékát. Mindennek tetejébe még ama kívánsága is teljesült a házigazdáknak, hogy december elejéhez képest felettébb barátságos időjárási körülmények között léphettek pályára a felek. Különösen, hogy kissé meredek ötlet télvíz tájékán meccset kiírni egy alacsonyabb osztályú egylet katlanjába, ugyanakkor Sényőn ez sem jelentett problémát – a körítésre senkinek nem lehetett egy szava sem.

Noha sokan szívesen látták volna például Böde Danit a kezdőben, a Fradi-stáb több frontembert a kispadra vezényelt, vagy éppen otthon hagyott, erre csaknem mindjárt a harmadik percben ráfizetett: Fabu Márton meglehetősen kecsegtető helyzetben lőhetett, a labda a válogatott Dibusz Dénes pótlásaként bevetett Holczer Ádámban akadt el. Mindez fényesen bizonyította, hogy a hazaiaknál nem volt tele a gatya, olyannyira, hogy az első félidőben egy-két meleg szituációtól eltekintve egyáltalán nem érződött a felek közötti két osztálynyi különbség. Sőt, bármilyen meglepő, az Imrő, Fuimei duó irányította enbé hármas legénység tűnt veszélyesebbnek, az FTC a kaput sem találta el!

A szünet után azonmód felkorbácsolta a kedélyeket, hogy egy jobb oldalról érkező beadás nyomán Bőle Lukács próbált fejelni, miközben a menteni igyekvő Marics Gáborral ütközött, a játékvezető pedig 11-es értékűnek ítélte a mutatványt. Ráadásul a sényői csatárt második sárga lappal kiállította, „bónuszként” az izlandi Finnbogason bevarrta a büntetőt. Ez egy kicsit sok(k) volt egyszerre a vendéglátók számára, persze, a Ferencváros iparkodott élni a váratlanul „ölébe pottyant” sansszal – sikerrel. Finnbogason a 63. percben megduplázta az előnyt, ami sejtetni engedte, hogy eldőlt az összecsapás, a továbbjutás kérdése.

A Sényő az emberhátrány dacára derekasan küzdött, így sem úszta meg újabb gólok nélkül, az viszont már soha nem derül ki, mi történt volna, ha nincs a szigorúan befújt „tizi” plusz piros lap kombó, ami döntőnek bizonyult. Győzelmével a Fradi jutott a legjobb tizenhat közé.

Magyar Kupa: 8. forduló

Sényő-Carnifex–Ferencváros 0–4 (0–0)

Sényő, 2500 néző, v.: Németh Á.

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Lakatos L. (Ruska T., 74.), Phrakonkham – Fabu, Marics, Hadházi – Barcsay (Takács Á., 82.), Márton – Kristófi (Ács Á., 78.). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Ferencváros: Holczer – Csernik, Takács, Otigba (Blazic, 64.), Heister (Georgijevics, 69.) – Csonka, Rodríguez – Bőle, Rui Pedro, Petrjak – Finnbogason (Lovrencsics B., 64.). Edző: Szerhij Rebrov.

Gól: Finnbogason (50. – 11-esből, 63), Georgijevics (75.), Lovrencsics B. (91.) Kiállítva: Marics G. (49.)

Imrő László: – Az első félidőben tökéletesen betartottuk a taktikát, sőt helyzeteink voltak. A szünet után a kiállítás és a tizenegyes megpecsételte a sorsunkat.

Fiumei Viktor: – Kértük a szünetben, hogy figyeljenek a sárga laposok a folytatásban, ugyanakkor a megítélt a 11-es számomra véleményes volt. Megnéztem volna szívesen tizenegy-tizenegy ember ellen ezt a mérkőzést…

Szerhij Rebrov: – Nehéz ilyen pályán játszani, az első félidővel nagyon nem voltam elégedett, ezt meg is mondtam a fiúknak, de a szünet után feljavultunk és megérdemelten nyertünk. A fiatalok is lehetőséget kaptak ezen a meccsen, ami fontos tényező.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .