Csúcs ez az év! A Sényő-Carnifex futballcsapata számára mindenképp. Ahogy azt már többen, többször „megénekelték”, a kis település együttese nagyot domborított idén: a megyei első osztályú bajnoki cím besöprése mellett bezsebelte az Amatőr-kupát, az NB III-ban pedig újoncként domborított.

Klepács Krisztián (balról) válogatott játékosokkal fog megküzdeni a Fradi elleni kupameccsen Fotó: egerse.hu

Mindennek megkoronázásaként szerdán (kezdés: 12 óra) Magyar Kupában a Ferencvárost fogadja – a televíziós közvetítés (M4 Sport) jóvoltából az ország nagy nyilvánossága is szemtanúja lehet annak a legjobb tizenhat közé jutásért kiírt összecsapásnak, amelyből csak jól jöhet ki a házigazda.

Elvégre az élvonalban listavezető Fradi ellen nincs veszteni valója a hazai egyletnek. No meg a zöld sasok legalább messzire vihetik hírét annak, mennyire szívélyes vendéglátók laknak a sényői „fészekben”.

– Kár lenne tagadni, meglehetősen izgulós típus vagyok, ahogy szokták mondani, minden fejben dől el, én is megpróbálok úrrá lenni ezen az érzésen – taglalta Klepács Krisztián, a a sényőiek saját nevelésű, huszonhárom esztendős védője. – Erre a meccsre nem kell senkit külön motiválni, ami egyébként sem szokott nálunk problémát jelenteni. Szerencsére ebben az évben volt már részünk nagy mérkőzésekben, abból a szempontból, persze mégis más lesz, hogy a Fradi ellen nem mindennap játszik az ember.

Annyi bizonyos, Klepács Krisztián, miként a sényői védelem munkás feladatra számíthat, nem beszélve, a helyben soha nem tapasztalt körítéssel.

– Én még nem futballoztam, több, mint kétezer néző előtt, de a csapatból sem sokaknak adatott meg ez a lehetőség. Hiszem, hogy a nagy számú közönség nem lehúz minket, éppen ellenkezőleg, még inkább inspirál. Játék közben már úgysem foglalkozunk a külső körülményekkel, annál is inkább, mert a tisztes helyállás minimum, ugyanakkor bizakodunk, hogy minél szorosabb meccsre leszünk képesek. Tisztában vagyunk azzal, válogatott játékosokkal találkozunk, nyilván nem fogunk unatkozni, de ezt tudjuk, ezt várjuk. Eddigi pályafutásom során a legjobb csapat ellen szerepelhetek, viszont remélem, nem ez utolsó alkalom…

A továbbjutás még egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .