A nyírkarászi futballcsapat meghatározó erő a megye kettő Nyírerdő csoportban, ennek az őszi idényben is nyomatékot adott.

Nyírkarász: egységben az erő

A negyedik hely megszerzésével bebetonozta magát a közvetlen elitbe, a dobogón tanyázó Pátrohával szemben egyetlen árva pont a hátránya, de még a tabella tetején táborozó Záhony-Tiszaszentmárton sincs „őrületes” távolságban.

– Mivel a játékoskeret összetétele nem sokat változott a nyáron, ezért a polgármester úrral azt a célt tűztük ki a csapat számára, hogy az első ötben kell végezni, miközben minél több helyi fiatalt próbáljunk beépíteni, bár ebbe, sajnos a munkahelyi elfoglaltság beleszólt – elemezte az eseményeket Tóth Tibor, a Nyírkarász edzője. – Ugyanakkor a játékosokkal azt beszéltük, hogy nevünkhöz méltóan a dobogón szeretnénk végezni.
Nem is volt ezzel gond, jól sikerült a felkészülés, mivel nyár volt és vissza tudtuk állni a heti három edzésre, szeptemberig ez is meg is valósult. Három idegenbeli meccsek kezdtük az idényt, amiből jól jöttünk ki: kétszer nyertünk, illetve Záhonyban vesztett állásból sikerült pontot szerezni. A gond ezután következett, amikor minket is utolért a sérüléshullám, éppen a legrosszabbkor, mert ekkor játszottunk két rangadót, amelyeken nem bírtuk el 4-5 meghatározó játékos hiányát. A folytatásban lassan kiegyenesedtünk, nyolc mérkőzésen keresztül sikerült megőrizni veretlenségünket, ebben az utolsó fordulóban rondítottunk bele.

Tóth Tibor a pozitívumokra fókuszált, egyben választ adott egy a szurkolókat foglalkoztató témára.
– Nagyon elégedett vagyok a csapat támadójátékával, hiszen a csoportban mi szereztük a legtöbb gólt, sajnos ez a védekezés rovására is ment, amin télen nagyon szeretnénk javítani és akkor biztosan elérjük célunkat. Sokan kritizálják helyben a csapatot, mivel nem akarunk megye egybe jutni, de el kell ismerni, ez most nem reális cél. Annál is inkább, mert abban az osztályban nagyon sok csapattal elszaladt a ló az anyagi lehetőségek terén és mi ebben nem kívánunk részt venni. Télen sem szeretnénk nagy változást, talán egy játékos érkezése várható, de ez is attól függ, miként alakul a sérültjeink állapota. Köszönjük polgármesterünk támogatását, egyedül az önkormányzat tartja fent az egyesületet és nem tartozunk senkinek, ami nyugodt hátteret teremt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .