Az már jelent valamit, hogy Török István a megyei első osztályú bajnokság őszi gólkirálya korábbi nyilatkozatában megpendítette: ha Nagy Dávid sérülés miatt nem dől ki, szinte bizonyosan ő vitte volna el pálmát.

Nagy Dávid mindenben számíthat párjára Fotó: magánarchívum

. Tény és való, az ibrányi futballista szeptember 30-án, a Csenger elleni idegenbeli fellépésen „üzemi balesetet” szenvedett, hosszú hetekig tartott, mire kikúrálta magát. Olyannyira, hogy csak az utolsó idei fordulóban, a Nagyhalásszal vívott örökrangadón ugrott be – csereként. Mindazonáltal a nyáron Tiszaújvárosból, vagyis NB III-as együttestől érkezett csatár hét és fél mérkőzésen kilenc gólt csak „letett az asztalra”, bizonyítván: jó vásárt csináltak vele.

– Részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedtem Csengerben, plusz a szárkapocscsont mellett is elszakadt egy izom – szolgált kész orvosi jelentéssel Nagy Dávid, aki elárulta: olvasta, egyben jól estek neki korábbi csapattársa, a momentán a Nyírgyulajt erősítő Török István szavai. – Csaknem két hónapra kiestem, utólag jobb, ha nem mondok inkább semmit a történtekről. A Nagyhalász ellen is csak azért álltam be, mert gyakorlatilag teljesen elfogytunk, az eredmény is úgy alakult, hogy megpróbáltam segíteni, de még nem voltam abban az állapotban, hogy sikerüljön. Így felemás szezont zártam, amikor játszottam, azt pozitívnak értékelem, a többi pedig már nem rajtam múlt. Azért büszke vagyok a srácokra, hogy ennyi hiányzó dacára a csapat ott tudott ragadni az élcsoportban.

Egészen pontosan a második helyet csípte meg a Madalina György irányította Tisza-parti legénység. Ugyanakkor megkerülhetetlen téma, hogy a huszonkilenc esztendős Nagy Dávid, aki korábban a Nyírbátor gólfelelőse volt, majd a Tiszaújvárosban is villantott, miért nem maradt a harmadik vonalban?

– Az az igazság, hogy voltak ajánlataim, de az Ibrányt választottam, és egyáltalán nem bántam meg. Sokan kérdezték, nem tekintem-e visszalépésnek, hogy annyi NB III-ban töltött év után most a megye egyben szerepelek, erre, azt mondom, fogok én még az NB III-ban futballozni! Mégpedig remélhetőleg, az Ibránnyal. Nem kenyerem, hogy ígérgessek, tavasszal minél eredményesebb akarok lenni, ennek érdekében már különmunkát végzek, mert szeretném százszázalékos állapotban elkezdeni majd a felkészülést.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .