Számos kooperációban készült akciófilm robbantott már kasszát, a Záhony-Tiszaszentmárton kapcsolat aligha kecsegtet ilyen bombasztikus eredménnyel, mindazonáltal a főszereplők nem is pályáznak Oscar-díjra.

A Záhony-Tiszaszentmárton csapata magasra tette a mércét őszi szereplésével Fotó: Helmeczi László

. A nyáron összeboronált megyei másodosztályú futballcsapat így is sikersztorit írhat, legalábbis a forgatókönyv a mesés végkifejlet ígéretét hordozza magában. A Sárkány-gárda nem tüzet okád, ami a filmvászon jól mutat, itt viszont kevésbé hasznos, a foci műfajban ellenben jeleskedik – „féltávnál” vezeti a Nyírerdő-csoportot.

– Igazából senki nem tudta, hogy fog elsülni ez az egész – jelezte Sárkány Gábor, a Záhony-Tiszaszentmárton játékos-edzője, aki vérbeli vezérként tizennégy gólt hintett az őszi idényben. Ráadásul úgy, hogy több fellépést kihagyni kényszerült. – Nagyon hosszú volt számunkra a szezon, főként, hogy a nulláról indultunk. A csapatot gyakorlatilag két hét alatt „rántottuk össze”. július 13-án kezdtük a felkészülést, heti három edzés reményében, de a játékosok nagy része, csak kettőre tudott eljönni. Ilyen előzmények után nyilván össze kellett rázódnunk, emiatt néhány nyögvenyelős meccs is becsúszott, de a srácok megoldották a feladatot. Mondjuk, a 10. fordulóig ezt senki nem hitte el, igazából csak én. Menetközben derült ki, hogy ez a társaság többre hivatott annál, mint amilyen célt kitűztünk a rajt előtt: most már elárulhatom, a középmezőny volt az eredeti elképzelés. Ugyanakkor számomra csupán egy cél létezik, nevezetesen, hogy minden mérkőzést megnyerjek, és szerencsére a fiúk hasonlóképpen éreztek.

Bármennyire szépen fest jelenleg a tabella, a Záhony-Tiszaszentmárton három pontos előnye a második Dombráddal szemben egyáltalán nem garancia semmire. Különöse, hogy a Pátroha, Nyírkarász duó is lőtávolon belül táborozik.

– Magasra tettük a mércét az őszi szerepléssel, így, persze megnőtt az elvárás velünk szemben – taglalta Sárkány Gábor. – Ettől függetlenül még mindig ésszerű keretek között kell gondolkozni, nem szabad hiú ábrándokat kergetni, ugyanakkor természetesen miden megteszünk azért, hogy megőrizzük a jelenlegi pozíciónkat. Szeretnénk erősíteni és nagyon komoly téli felkészüléssel nekimenni a tavasznak, mindemellett bízunk abban, hogy a sérülések elkerülnek minket.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .