A nyírgyulajiak soha nem látott magasságokba emelkedtek a megyei első osztály előző bajnoki idényében, amikor csak a Sényő-Carnifex tudta lepipálni őket.

A Nagyecsed elleni idegenbeli őszi zárómeccsen sikerült kozmetikázni az őszi bizonyítványon
Fotó: Bodnár Barbara

Az egylet fennállásának eddigi legprímább alakítását követően az ősz közel sem sikerült ennyire híresen, de azért gyászosnak sem titulálható. Különösen, hogy nem minden klappolt…

– Két féle érzelem kavarog bennem, egyfelől nagy csalódás az eddigi szereplés, mert ez a játékoskeret többre hivatott, előrébb kellene tartanunk – vélekedett Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. –Ugyanakkor, legyünk őszinték, amennyi energiát fektettünk ebbe az idénybe, bármilyen furcsán hangzik, csúcsteljesítményt nyújtottunk. Ennek kézenfekvő magyarázata, közel sem tudtunk annyit edzeni, mint amennyit a megye első osztály megkövetelne. Picit jóllakottá váltunk a tavalyi ezüstérem után, ebből adódóan mindenki elkényelmesedett. Mindemellett kétarcú volt a csapat, voltak olyan periódusok, amikor jó teljesítmény nyújtott, az ősz derekán viszont, az Ibrány elleni meccs után, amelyen egyébként ragyogó első félidőt produkált, viszont olyan gödörbe került, amiből nehezen lábalt ki. Az is igaz, az elmúlt évek sikereit követően nem szoktunk hozzá, hogy például zsinórban négy mérkőzésen nyeretlenek maradtunk. Még szerencse, hogy utolsó két találkozót behúztuk, így valamelyest kozmetikáztunk az őszi statisztikán.

Lukács Tibor szerint nem kérdés, milyen „haditerv” lép érvénybe a bajnoki folytatásban. Ami egyébiránt eddig is így volt, csak éppen hiba csúszott a számításba.

– Egyértelmű, hogy sokkal jobb hozzáállásra lesz szükség már a téli felkészülés során, hogy tavasszal esélyünk legyen előrelépni a tabellán. Annál is inkább, mivel a szezon elején meghatározott cél, a dobogós helyezés elérése nem változott!

Gyulaji gyöngyszemek

A Nyírgyulaj megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Nyírgyulaj     15             7             5             3             28–17    26

Hazai pályán:     9              4             4             1             22–12    16

Idegenben:        6              3             1             2             6–5        10

Házi góllövőlista. 11 gólos: Török István. 5 gólos: Fekete Gábor, Haburcsák Bertalan. 1. gólos: Czerula Zsolt, Erdei Zoltán, Kántor Tamás, Nagy B., Orosz Dániel, Siska G., Szabó Ádám.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .