Tizenhét gólt varrt be Szabó Antal az őszi idényben, ezzel mindenkit lepipált a megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportban.

Szabó Antal (balról) szerint az igazi csatár a rangadókon villan

A vámosoroszi futballista ráadásul szépen apránként „pötyögtette” góljait, nem pedig egy alsóházi ellenfelet kitömve tupírozta fel a statisztikáját.

– Megmondom őszintén, a legszebb álmaimat is felülmúlta ez az ősz, annál is inkább, mert az előző szezonban inkább a kiszolgálás és védekezés volt a feladatom – ecsetelte Szabó Antal, hogy önmagát is sikerült meglepni. –  Amolyan Jolly Jokernek számítottam, majdnem minden poszton megfordultam, gyakorlatilag csak kapus nem voltam. Annak idején Fehérgyarmaton még irányító középpályást, majd Tarpán jobb oldali futót játszottam, a legjobban viszont tényleg a csatárként érzem magam. Főként, ha olyan társsal szerepelhetek együtt, mint Márton Jani, Somogyi Richárd, vagy Riskó Tibor. Azt vettem észre, hogy Mikes Ferenc edző is jobbnak látja, ha elől játszom, ez a legjobb mindenkinek.

Szabó Antal még soha nem volt gólkirály felnőtt szinten, vagyis a a huszonöt esztendős futballista számára itt a nagy lehetőség.

– A csapattársak biztatnak, hogy most már csináljuk meg, de a tyúkot is akkor számolják, amikor felül. Óvatosan kell ezzel bánni, viszont annyit feltétlenül megjegyeznék, számomra az igazi csatár az, aki a rangadókon, a fontos mérkőzéseken rendre betalál, nem pedig az úgymond kiscsapatokat szórja meg. Na és ehhez még szorosan hozzátartozik: az, hogy ilyen jól alakult a félszezon, nem csak rajtam múlt, a társaknak legalább ekkora érdeme van ebben, tömtek jó labdákkal. Egyedül nyilván semmire sem mentem volna.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .