A keleti végen volt minden: mámoros vasárnap délutánok, amikor szép volt a világ, máskor savanyú ábrázattal vették tudomásul, hogy bakizott a társaság.

A csapásirány egyértelmű: tavasszal csak felfelé vezethet a tabellán a fehérgyarmati csapat útja
Fotó: Bereczki Zoltán

Mármint a fehérgyarmati futballcsapat, amely az arany középutat választotta az őszi idényben. A megyei első osztályú egylet egy kicsit ebből, egy kicsit abból, meg amabból „csipegetve” abszolút közepes teljesítményt rakott le az asztalra.

– A nyáron azt tűztük ki célul, hogy az első nyolc helye valamelyikét szerezzük meg, ami véleményem szerint nem egy nagy elvárás velünk szemben – ecsetelte az eseményeket Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője. – Ehhez képest ezt sem sikerült teljesíteni, holott Itt már senki nem kíváncsi a 9-11. helyezésre, bevallom én sem, természetes igény, hogy mindenki többet szeretne. Valami miatt nem azonban tudjuk átlépni a saját árnyékunkat, ebben nyilván én is hibás vagyok. Igyekszem magam olyan futballistákkal körül venni, akikre háború esetén rábíznám az életemet is, ugyanakkor valószínűleg a keretben akadnak játékosok, akik erre nem lennének alkalmasak. Igaz, nem nagy a lemaradásunk az élbollyal szemben, viszont a Csenger elleni zacskó miatt pisloghatunk hátra is.

Persze, Siti Ferenc nem csinált titkolt abból, hogy ő mire törekszik a bajnoki folytatásban. Magyarán, többre, jobbra vágyik.

– A téli felkészülés során óriási változások aligha lesznek a keretben, de a pontszámot és helyezést tekintve egyértelműen felül kell múlnunk az őszi produkciót! Ehhez még annyit, sajnálattal olvasom mostanában a régi nagy öregek nyilatkozatait, viszont teljesen egyetértek mindannyiukkal: ez a generáció már így fog kikopni, a megyei futball megújítása már a következő edzőgeneráció feladata lesz. Irigylem Madalina Gyuri bácsit, mert neki párszor már meg kellett újulnia, de úgy tűnik, megy neki, ő a szerencsésebb alkatok közé tartozik.

Gyarmati gyurma

A Fehérgyarmat megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Fehérgyarmat 15            5             5             5             28–27    20

Hazai pályán:     8              3             3             2             22–18    12

Idegenben:        7              2             2             3             6–9        8

Házi góllövőlista. 5 gólos: Barta Ferenc, Istenes Erik, Nagy Zoltán. 4 gólos: Veress László. 3 gólos: Lucian Dascal. 2 gólos: Farkas Sándor. 1 gólos: Imre Márk, Mócsán Erik. Orosz Flórián, Szatke Márk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .