Nagyon csúnyán beégtek, akik a szezon előtt arról duruzsoltak, hogy az újonc Tisza-partiak befürödnek a megyei első osztályban.

A kék mezes tiszakanyári együttes – az előzetes jóslatokkal szöges ellentétben – egyáltalán nem kényszerült epizódszerepre, sőt… Fotó: Bereczki Zoltán

A Tuzsér nyári visszatáncolása miatt felkérésre beugrott Tiszakanyár olyannyira látványosat domborított, hogy immár szinte senki nem fantáziál arról, hogy az együttesnek még kiesési gondjai lehetnek… Arról a csapatról nehéz is lenne ilyet feltételezni, amely idegenben „kapta el” például a bajnokesélyes Ibrányt, a tabellán ötödik Mándokot, otthon pedig legyűrte a harmadik Nagyecsedet.

– A felkérést követően „sötét lóként” érkeztünk a bajnokságba – elmélkedett Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője. – Én sem voltam teljesen képben az itt szereplő csapatok játékerejével, de mi is ismeretlenek voltunk ellenfeleink számára. Nem volt egyszerű két hét alatt osztályt váltani, de én féltávnál azt mondom, lehetséges, hogy ez nekünk sikerülni fog. A bajnokság kezdete előtt matekoztam egy kicsit, bár ez nem volt egy bonyolult feladat. Mivel más célunk nem nagyon lehetett csak a biztos bennmaradás kiharcolása, ezért megnéztem, hogy az elmúlt két idényben hány ponttal lehetett megkapaszkodni ebben az osztályban. A már nem kieső csapatok 29, illetve 32 pontot szereztek, így úgy kalkuláltam, harminccal már elkerüljük a búcsút. Mi eddig 25 pontot gyűjtöttünk, úgyhogy jó úton járunk.

A fiatal tréner egyéb adalékokkal is szolgált.

– Jól kezdtünk, az első két mérkőzésünket megnyertük, majd háromszor vereséget szenvedtünk, de ezután produkáltunk egy hatos veretlenségi sorozatot, miközben ötször nyertünk. Majd ismét három vereség következett, de ezeken a mérkőzéseken már jobban néztünk ki, mint az előző vereségek alkalmával. Az őszt sikerült győzelemmel zárni, így viszonylag nyugodtan „telelhetünk”. Úgy gondolom, hogy a nyolc győzelmünk egy része annak is köszönhető, hogy volt olyan csapat, mely lebecsült vagy lenézett minket, de mi ebből előnyt kovácsoltunk. A tizenöt mérkőzésen 32 gólt szereztünk, ami úgy gondolom, nem rossz egy újonccsapattól. A 32 kapott gól viszont nagyon sok, főleg úgy, hogy négy meccset lehoztunk nullára. Ezen a téli felkészülés során mindenképpen változtatnunk kell.

Csáki Róbert elárulta, ami ilyen domborítást követően tutira vehetett mindenki: Kanyáron csendes lesz a tél.

– A nyáron igazolt nyolc új játékosból hét nagyszerűen beilleszkedett a csapatba, nagyon jó közeg alakult ki az öltözőben. Egy ember picit túlgondolta magát, így a keretben télen minimális változás várható. A csapat a tavaszi szezonra várhatóan január elején kezdjük meg a felkészülést, változatlan célkitűzés mellett. Itt szeretném megköszöni vezetőink egész éves önzetlen támogatását. Az ellenfeleink játékosainak, valamint az edző kollégák mérkőzéshez való korrekt hozzáállását, illetve a játékvezetők egész éves ténykedését. Végül, de nem utolsósorban az újságírók egész éves munkáját. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kívánok!

Kanyári keresztmetszet

A Tiszakanyár megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Tiszakanyár   15             8             1             6             32–32    25

Hazai pályán:     7              5             –             2             18–13    15

Idegenben:        8              3             1             4             14–19    10

Házi góllövőlista. 8 gólos: Varga Dávid. 5 gólos: Csáki Péter, Vicickó László. 3 gólos: Pukis Artúr, Rézinger Botond. 2 gólos: Horváth Nikodémusz, Soós Tibor. 1 gólos: Dobrai Dénes, Illés Attila, Jánvári Dániel. Öngól: Gaál Krisztián (Csenger).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .