Adott a megfelelő háttér, a minőségi futballistákat felvonultató keret, egy sokat próbált, felkészült edző, no meg a fanatikus, nem mellesleg több száz fős drukkerhad – ebből tényleg csak valami jó sülhet ki Ibrányban.

Az ibrányi játékosok becsületesen tették a dolgukat, akkor is amikor már kevesen maradtak Fotó: Kákos Dávid

A megyei első osztályú futballcsapat hosszú hetekig nyomult a tabella tetején, az utolsó őszi körben, a Nagyhalász elleni örökrangadó elbukása miatt szorult a végén a második helyre. No meg olyan eseményekkel szembesült a stáb, ami teljesen átírta a korábbi elképzeléseket.

– Sokan úgy emlegettek bennünket, mint a tavalyi évad Sényője, amely, mint tudjuk nagy fölénnyel nyert bajnokságot– fejtegette Madalina György, az Ibrány edzője. – Az első nyolc fordulóból úgy jöttünk ki, hogy ha nem is akkora különbséggel, de hasonlóan fogunk szerepelni. Nem csak eredményesen, látványosan is játszottunk, hat győzelemmel és két döntetlennel indítottunk, nem véletlenül álltunk az élen. Viszont, ami akkor és utána történt az egy csapat életében száz évente, ha előfordul. A kalocsai kupameccsen egyik játékosom egy percet volt a pályán és megsérült, ez meglehetősen bizarr eset volt. De, ami igazán párját ritkítja, az a következő hét végén történt: huszonnégy óra leforgása alatt két lábtörés, illetve egy szalagszakadás sújtott minket, ráadásul a kapusunkat is elvesztettünk… Hogy teljes legyen a kép, rá egy hétre még egy szalagszakadás miatt esett ki újabb ember, azt hiszem, ez minden csapatot padlóra küldött volna. Így ugyanis az utolsó hét meccsre a tizennyolc játékosból tizenegy maradt. Ők játszották a végig a szezon második felét. Hogy ez még bonyolultabb legyen, az utolsó előtti őszi mérkőzésen egy korai kiállítás hozott még hátrányosabb helyzetbe minket.

Madalina Györgynek abban feltétlenül igaza van, hogy a tabella tetejére „fagyott” Nagyhalásszal szembeni két pontos hátrány minden, csak nem ledolgozhatatlan. Emiatt senkinek nem kell a kardjába dőlni.

– A történtek ellenére dicséretet illeti azokat, akik rendelkezésre álltak, mert még így is értékes győzelmeket arattak: nyerni tudtunk a Baktalórántháza, Nyírgyulaj, Vásárosnamény és a Kisvárda II. ellen – fogalmazott a tréner. – Bár figyelmeztető jel volt számomra, hogy a Bakta és a Gyulajjal szemben az utolsó percekben csikartuk ki a győzelmet. Azokot a pontokat, amivel most a bajnokságot vezethetnénk, Szalkán és Halász ellen buktuk el. De akkor már tényleg elfogytunk, mentálisan is fizikálisan egyaránt. Ez a fél év a rémálmainkban se jöjjön elő, persze, nem dőlt össze a világ, hisz a sérültek a téli szünetben meggyógyulnak, és a lemaradásunk sem egetverő.

Ibrányi index

Az Ibrány megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Ibrány           15             9             3             3             36–9      30

Hazai pályán:     8              5             1             2             20–5      15

Idegenben:        7              4             2             1             16–4      12

Házi góllövőlista. 9 gólos: Nagy Dávid. 7 gólos: Kiss Tamás. 6 gólos: Majoros Ádám. 4 gólos: Somogyi Márk. 3 gólos: Pócsi Balázs, Somogyi Tibor. 1 gólos: Balogh Gábor, Csáki József, Jeddi Béla. Öngól: Ujj Levente (Tiszavasvári).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .