Leírni is szörnyű volt, hát még megélni, de ennek vége! Zsinórban nyolc vereség után újra nyert a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata.

Noha adódtak meleg pillanatok a nyírgyulaji kapu előtt, végül kapitulált a csömöri vendégcsapat Fotó: Bodnár Barbara

Nagyon ráfért a sikerélmény a nyírségiekre, akik eddig csak az ideget nyelték – a Rubeola Csömör elleni hazai fellépést viszont már nem szúrták el. Siska Gergő az első félidőben vezetést szerzett, Nagy Bence a szünet után megduplázta az előnyt, Anton Klusin pedig a hajrában bebiztosította a győzelmet. Egyben a reményt is feltámasztotta, hogy a következő sikerre nem hasonló hosszúsági időt kell kiböjtölni…

Nincs annyi probléma, nem lehet annyi hiányzója a Csengernek, amely megtörné az NB II-es legénységet. A második helyen táborozó Kartal otthonában sem szükségeltetett pótszékeket kérni a kispad mellé, hogy elférjenek a vendégjátékosok… De mint annyiszor már a szezon során, kevesen ezúttal is sokra vitték a szatmáriak, fordulatos összecsapáson, kétgólos hátrányból (3–1-re is vezetett a házigazda…) fordítva aratott bravúros diadalt. Megjegyzendő, hogy a súlyos sérülés miatt kidőlt Balogh Árpád távollétében Szilágyi Sándor „ugrott be” Pankotai István játékos-edző segítségére eme meccsen – teljes sikerrel.

A regionális bajnokságban a kilencedik forduló mérkőzéseit rendezték.

Futsal: NB I., 11. forduló

Nyírgyulaj KSE–Rubeola Csömör 3–0 (1–0)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szűcs F., Szabó F.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Sánta J., Siska G., Vass O., Klusin. Csere: Dobó L. (kapus), Szabó Á., Tóth B., Nagy B., Kántor T., Nagy B., Gömze A., Sárga Zs., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Siska G. Nagy B., Klusin.

Lovas Norbert: – Helyenként jó játékkal sikerült itthon tartani a három pont. Gratulálok a fiúknak, sokat dolgoztak a győzelemért.

További eredmények: Haladás–Dunaferr 7–2, Berettyóújfalu–DEAC 4–1, BME-BT FC–Szigetszentmiklós 5–3. Az Aramis–Veszprém mérkőzést január 17-én játsszák.

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 28, 2. Dunaferr 25, 2. Veszprém 24, 4. Haladás 22, 5. Szigetszentmiklós 12 (39–50), 6. DEAC 12 (26–42), 7. Aramis 9, 8. Nyírgyulaj 7, 9. BME-BT FC 6, 10. Rubeola Csömör 5,

NB II., Keleti csoport, 13. forduló

Kartal–Csenger Futsal  5–8 (3–4)

Kartal, 300 néző, v.: Kovács G., Kubicsek. Csenger: Bálint L. – Lengyel M., Pálfi I., Mándi L., Osváth S. Csere: Katona P., Pankotai I., Dávid R. Játékos-edző: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Barabás M. 2, Barta B., Madarász L., Vincze D., illetve Lengyel M. 3, Mándi L. 2, Katona P., Pálfi I., Osváth S.,

Pankotai István: – Egy olyan mérkőzést tettünk magunknak nehézzé, amely könnyebb is lehetett volna. Sikerült megszerezni a három pontot és így továbbra is tartjuk helyünket az élcsoportban. Ismét foghíjas létszámban léptünk pályára, de győzelmet eredményezett a csapatmunka és az akarás.

További eredmények: Kazincbarcikai Ördögök–Gyöngyös 7–4, Kecskemét–Újpest 4–5, Kistarcsa–Kincsem Lovaspark 6–5. Pénteken játszották: FTC-Futsal–Nyírbátori SC 7–3

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 31 pont, 2. Kartal 25, 3. Kecskemét 23 (68–38), 4. Csenger 23 (65–45), 5. Újpest 19 (54–45), 6. Kazincbarcikai Ördögök 19 (49–43), 7. Gyöngyös 17, 8. Kistarcsa 15, 9. Kincsem Lovaspark 8, 10. Berettyóújfalu II. 6, 11. Nyírbátor 0.

Regionális bajnokság, 9. forduló:), DEAC–Gyulaháza 8–3, Nagycserkesz–Mád 3–3, Ózd–DSC-SI 12–1, Blues Sharks Futsal–Levelek 2–5, MEAFC–Hajdúnánás 6–2. A Csenger-Beregvidék–Geszteréd mérkőzést november 30-án játsszák.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .