Tűzközelben a Nagyecsed. A megyei első osztályú futballcsapat bebetonozta magát az élcsoportba, olyannyira, hogy a harmadik helyen tanyázva zsenge három pont a hátránya a tabella tetején trónoló Nagyhalásszal szemben.

Kóka Róbert (14) a helyzet magaslatán a Csenger elleni meccsen Fotó: Kákos Dávid

Az Ádámszki-brigád idegenbeli produkciójával ágyazott meg annak, hogy beférkőzzön az elitbe, ebben a mutatóban mindenkit lepipált. Saját katlanjában. viszont… Nos, volt jobb. Két utolsó hazai fellépését például egyaránt elbukta (Mándok, Nyírgyulaj), elszúrva annak esélyét, hogy még pazarabb legyen az őszi szezon számára.

– Sikeresnek nevezhető, egyben vegyes tüzelésű idény volt – vélekedett sajátos stílusában Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője. – Örülök az elért helyezésnek, mert bár természetes, hogy mindenki jobbat akar, különösen, amikor megízlelik a jót, ez így reálisnak tekinthető. Azt sem állítanám, hogy kettősség sem jellemezné a csapatot: idegenben tényleg jól szerepeltünk, az utolsó két hazai meccs sült el rosszul, ez rontotta el a hazai statisztikát. Egyébként azzal sem akadt probléma. Nem is tudtam igazán bántani a fiúkat a Gyulaj elleni zárómérkőzés után, mert mindent megtettek, de ahogy szombaton mondtam, ilyen a foci. Az idény eleje nehezen indult számunkra: a rengeteg hiányzó következtében Ibrányban például éppen csak megvoltunk tizenegyen, ez nem utólagos magyarázkodás a súlyos vereség miatt, abban az időszakban tényleg ránk járt a rúd.  Csaknem minden meccsen volt tartása a csapatnak, a Mándok és Tiszakanyár elleni kisiklásra pedig azt mondom, akkor egyszerűen ment.

Ádámszki Róbert kiragadott még egy feltétlenül pozitív tényezőt. No meg megpedzette, milyen tempóra válthatnak…

– Ha valaki kiesett, márpedig ez gyakran megtörtént, a helyére lépő bizonyított, ami egy edző számára nagyon szerencsés helyzet. A keret minden tagjára lehetett számítani, a gondot inkább az jelentette, hogy a srácokat néha elvitte a hév, ami olykor balul sült el. Korai még arról értekezni, hogy milyen változás lehet a csapatban, valószínűleg lesz némi frissítés. Az viszont biztos és nem csak duma, hogy nagy elnökünk, Fodor András támogatásával úgy mehetünk neki a tavasznak is, mint a musztángok…

Ecsedi eszencia

A Nagyecsed megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

  1. Nagyecsed     15            9             2             4             27–23    29

Hazai pályán:     7              3             2             2             11–11    11

Idegenben:        8              6             –             2             16–12    18

Házi góllövőlista. 7 gólos: Vasile Marinas. 3 gólos: Ádámszki Róbert, Bulyáki Krisztián, Erdős Márk. 2 gólos: Nyíregyházi Gábor, Sarkadi Gergő, Török Sándor. 1 gólos: Bulyáki Attila, Homann Richárd, Kóka Róbert, Nyíri Gy., Roszel Róbert.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .